BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Yaman'dan o sözlere açıklama

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, 'İslam'ın şartı 5 değil 7'dir' şeklindeki açıklamasının çarpıtıldığını söyledi.

Abone ol

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti ilçe kongrelerine müdahil olmayacaklarını 'haddimizi biliriz' şeklinde örneklendirmek için o sözü söylediğini belirtti.

Sohbetin yanlış yere çekildiğini anlatan Yaman, "Yoksa İslam'ın şartlarına ekleme yapmak gibi bir yanlışa düşmek inanan insanların yapacağı bir şey mi?" diye konuştu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde yayınlanan bir dergiye verdiği röportajda söyledikleri tartışma konusu olmuştu.

Röportajda , “İslam’ın şartı 5 değil, 7′dir. İnsanın haddini bilmesi çok önemlidir. O yüzden haddini bilmek ve haddini bilmeyene haddini bildirmek şarttır” ifadelerini kullanmıştı.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Yaman, sohbetin yanlış yere çekildiğini belirterek haberpi.com aracılığıyla açıklama yaptı.

Gazetecinin kendisine "AK Parti ilçe kongrelerine müdahil olacak mısınız" şeklindeki sorusuna cevap verirken yanlış bir anlaşılmanın oluştuğunun altını çizen Cemil Yaman şunları söyledi:

"BİR İNSANIN HADDİNİ BİLMESİ BİZİM DİNİMİZ VE İNANCIMIZ GEREGİDİR"

"Ben ilçe kongrelerine müdahil olacak mısınız, milli irade ve teşkilat iradesi ilgili bir soruya biz bir partiyiz, tek başımıza böyle bir müdahillik asla söz konusu olamaz. Milli irade ve teşkilat iradesi başımızın üzerindedir. Anadoluda yüzyıllardır insanların söylediği bir söz vardır 'insan haddini bilmelidir, insan haddini aşmamalıdır, haddini aşana da haddini bildirmek lazımdır' şeklinde. Kimileri bunun İslamın 6. ve 7. Şartı olarak kabul ettiği güzel bir deyim vardır hoşuma giden. Bir insanın haddini bilmesi bizim dinimiz ve inancımızda gereğidir' dedim. Tabi o sohbetimiz yanlış bir yöne çekilmiş. Yoksa İslam'ın şartlarına ekleme yapmak gibi bir yanlışa düşmek inanan insanların yapacağı bir şey mi? İlçe kongrelerine müdahil olmayacağımızı 'haddimizi biliriz' şeklinde örneklendirmek için söylemiş oduğum sözlerin bu yöne çekilmesinden dolayı üzgünüm. Bizi bilenler inancımızı da bilir, inançlarımız konusundaki hassasiyetlerimizi de."