BIST 9.043
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.294,57
HABER /  SEÇİM

AK Partili vekilin oğlu HDP'den aday oldu

AK Partili eski milletvekili Mustafa Zeydan’ın oğlu olan mimar Abdullah Zeydan 2015 genel seçiminde HDP'den aday oldu.

Abone ol

2015 genel seçimi için bir süpriz de Hakkari'den geldi. AK Partili eski milletvekili ve Pinyanişyi Aşireti’nin lideri olan Mustafa Zeydan’ın oğlu olan mimar Abdullah Zeydan 2015 genel seçiminde HDP'den aday oldu.

İki yıl önce ölen AK Partili eski milletvekili ve Pinyanişyi Aşireti’nin lideri olan Mustafa Zeydan’ın oğlu olan mimar Abdullah Zeydan dün, İç Güvenlik Paketi’nde yer alan ve tartışmalara neden olan ’üniformayı andırır giysiler’ maddesi nedeniyle başvurusunu şal şepik giyerek yaptı.

fft81_mf3631503.jpeg

HDP il binasına gelip aday adaylık başvurusunda bulunan Zeydan; Kürtlerin düğün, nişan ve günlük yaşamda giydikleri yöresel şal şepikle yasak getirilmek istenmesine tepki amaçlı bu giysiyi giydiğini söyledi. Zeydan, "Biliyorsunuz AKP’nin Meclis gündemine getirdiği bu antidemokratik İç Güvenlik Yasası’nda yerel kıyafetler de yasaklanıyor. Biz de bütün halkımızın duyarlı davranması ve buna tepki göstermesi adına bundan sonraki bütün normal yaşantımızda da bu yöresel kıyafetlerle halkımızla beraber olacağız. Onun için bu yöresel kıyafetlerle geldim, müracaat ettim" dedi.