BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilin kadınlar için önerisi şok etti!

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu'nda AK Partili İsmet Uçma'nın önerileri tartışmaya neden oldu.

Abone ol

Kadına şiddeti önlemek için mecliste kurulan komisyonda konuşan AK Partili İsmet Uçma’nın sözleri olay oldu. İsmet Uçma, panik butonu yerine mahalle namusu kavramını ortaya attı ve “Mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz. Birine bir şey yapılıyorsa herkes ona sahip çıkar, yapanı ifna (yok etmek) eder” dedi.  

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma kadına şiddeti önleme yönündeki eleştirileri tartışma yarattı.

Hürriyet'in haberine göre, Uçma’nın sözleri komisyon tutanaklarına şöyle yansıdı:

‘GÜCÜNÜZ YETSE ERKEKLERİ DÖVERSİNİZ’

“Hep birlikte anılmaya değer bir iş yapalım. Bir rönesans yapalım. Ezber bozalım ve Türkiye modeli dünyaya örnek olsun. Şu kadın-erkek ayrımından kurtulmamız lazım. Fiziki gücünüz yetse siz erkekleri daha çok döversiniz mesela.”

‘MAHALLELİ SUÇLUYU İFNA EDER’

“Polis geldiğinde beyefendi geçici hiddete kapılmış olduğunda, hanımefendi de bunu değerlendirdiğinde; örneğin sabah kahvaltısını yaparken ya işte ‘Yüzüme baktın, psikolojimi bozdun’ diye karakolu aradığında 6 ay uzaklaştırma alıyorsa, burada başka bir gerginliğe sebebiyet veriyoruz demektir. Butonları biz örnek aile ve insanlardan oluşturabiliriz. Mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz, o mahallede birisine yönelik bir şey yapılıyorsa herkes ona sahip çıkar ve hakikaten de yapanı neredeyse ifna eder.”