BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden şok CHP iddiası!

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP’nin BDP’nin arka bahçesi olduğunu iddia etti.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP'nin BDP'nin arka bahçesi olduğunu söyleyerek, "Bu yakınlık, geçmiş dönemlerde de vardı. Şimdi ise sayın Kılıçdaroğlu, BDP'nin tüm söylemlerine ve icraatlarına destek veriyor. Taktik ve stratejik olarak her türlü desteği veriyor" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, partisinin Giresun'da düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında birden fazla fezlekesi olduğunu belirten Canikli, şunları söyledi:

"Ancak sayın Kılıçdaroğlu o dönemlerde hiç ses çıkarmadı, herhangi bir tepki göstermedi. Ama son fezlekede inanılmaz bir tepki ortaya koydu. Adeta haksızlığa uğradığını, kendisine yönelik komplo düzenlendiğini, kendisini siyasi olarak ortadan kaldırmaya yönelik bir çalışma olduğunu ve daha birçok şey söyledi, hala da söylemeye devam ediyor. Bundan önce aleyhine hazırlanan fezlekelerle ilgili hiçbir şey söylemedin, kimseyi suçlamadın ama neden şimdi 7'nci fezlekede ortalığı ayağa kaldırıyorsun? Bu da Kılıçdaroğlu'nun siyaseten içinde bulunduğu durum."

Canikli, Kılıçdaroğlu'nun fezlekeyi parti içi muhalefete karşı koz olarak kullandığını da ileri sürerek, "Eğer tutunmak istiyorsan, lider olmak istiyorsan bu işler böyle olmaz. Ucuz kahramanlıklarla olmaz. Böyle bir fezlekeden liderlik çıkaramazsın. Yönünü Ergenekon'a, terör Ergenekon çetelerine dönmeyeceksin. Tek bir yerin, sadece milletin avukatı olacaksın. Ergenekon'un avukatlığını yapmayacaksın. Çetelerin avukatlığını yapmayacaksın" dedi.

CHP BDP'NİN ARKA BAHÇESİ GİBİ

Canikli, CHP'nin sanki BDP'nin arka bahçesi gibi olduğunu da ileri sürerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanki CHP, terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu bildiğimiz, bunu kendilerinin de inkar etmediği BDP'nin arka bahçesi gibi. Bu yakınlık yeni değil. Geçmiş dönemlerde de vardı yakın ilişkiler. Şimdi ise sayın Kılıçdaroğlu BDP'nin tüm söylemlerine destek veriyor. Tüm söylemleri ve icraatlarına taktik ve stratejik her türlü desteği veriyor. KCK, terör örgütünün şehir yapılanmasıdır. Bunu çok net olarak hepimiz biliyoruz. Ancak BDP, KCK tutuklamalarını ve bu konudaki politikalarımızı eleştiriyor. Bir de CHP. Ne yapalım, bırakalım da ülkenin her tarafını terörize etsinler, kan gölüne mi çevirsinler? Onu mu demek istiyorsun ey CHP? Bugün CHP, BDP'nin adeta arka bahçesi gibidir. Sayın Kılıçdaroğlu, bu çıkar yol değil. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, geleceğini tehdit eden mücadeleye böyle yaklaşırsan bırak liderliği, bu milletin gönlünde zerre kadar yer bulmazsın, tutunamazsın. Millet kendisine o yetkiyi hizmet etmesi için verdi. İktidarı zorlaması için, projeler üretmesi, daha sağlıklı bir ülke yönetiminin sağlanmasına katkı için verdi. Hakaret etmesi için değil. Ülkeyi bölmek amacıyla faaliyet içerisinde bulunan BDP ve KCK'ya destek için değil. Bu işin sonu yok sayın Kılıçdaroğlu."

Canikli, konuşmasının ardından partiye en fazla üye kaydı yapan Yağlıdere İlçe Başkanı Temel Işık'ı plaketle ödüllendirdi. Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.