BIST 9.517
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.490,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden geri adım hataydı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifa kararı sonrası 'yüksek profil-düşük profil' açıklamasıyla hedef haline gelen AK Partili Aydın Ünal geri adım attı.

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, daha önce yaptığı, “Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakan ile yürümüyor. Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak” açıklamasıyla tartışmaların odağına oturmuştu. 

Ünal, bugün Ankara'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamayla geri adım attı. Ünal, sözleriyle ilgili "Benim tarafından hata olduğu kabul ediyorum" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal
AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal

Ünal şunları söyledi:

“Kelimelerin manaları zaman içinde değişir, bazen bir kelime çok olumlu anlama gelebilir. Algısı değişince kelimenin manası da değişir. Düşük profilli kelimesi çok muhlis, sakin, vakur, mütevazi, sessiz ve derinden ilerleyen ve işini yapan bir kelimeydi. Düşük profilli kelimesi, düşük profilli bir kelimeydi. Türkiye’de de bu kelimenin manası değişti. Önemli olan halkın anladığı manadır, madem halkımız bunu kötü anlamda görüyor. Ben de bunun benim tarafımdan hata olduğunu kabul ediyorum.”