BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,08
ALTIN 2.324,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden Erdoğan'a şok sözler!

Youtube'a düşen ve Mehmet Metiner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydında şok ifadeler var: Erdoğan’la demokratik bir Türkiye inşa edilemez!

Abone ol

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı Yotube'a düştü. Kayıdı Yotube'a yükleyen kullanıcı Metiner'in 'bayramda seçmenleri ile dertleştiği'ni belirtirken AK Partili vekile ait olduğu iddia edilen sözler Metiner'i yakacak cinsten.

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, şok ses kaydında Başbakan Erdoğan için çok sert eleştiriler yapılırken Metiner'e ait olduğu iddia edilen ses "Ben Tayyip Erdoğan'la demokratik bir Türkiye inşa edilebileceği kanaatinde değilim. Çünkü icazet aldığı içerideki çevreler statükonun sahici sahipleri" diyor.

Erdoğan'ın Kürt politikasının topa tutulduğu kayıdı yükleyen kullanıcı "Mehmet Metiner bayramda seçmenleri ile dertleşti. Kabine oluşturulurken bakanlık beklentisi yerine getirilmeyen Metiner açtı ağzını yumdu gözünü..." diyor.

İşte Metiner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki şok ifadeler:

ERDOĞAN'I BEYNİNİN KIVRIMLARINDA NELER DOŞATIĞINI BİLECEK KADAR TANIYORUM

"Tayyip bey benim eski dostum, yani herkesten çok ve herkesten önce yakından tanıyorum. Yani onun beyin kıvrımlarında nelerin dolaştığını bilebilecek kadar kendisine yakın olan bir insanım. Şimdi isterseniz bunu hemen çok önemsediğim için değineceğim ama politikacıların paranoyaları olur, kendilerini yaşatmak için paranoyaları olur ama bütün politikalarını paranoyalar üzerine bina etmemelidirler.

TAYYİP BEY BİR YERLERDEN İCAZET ALMAYA ÇALIŞTI

Yani bir boşluktan yararlanmaya çalıştığı besbelli. Siyasal bir boşluk var. Bu boşluğu doldurabilecek etkili isimlerden biri olarak gözüküyor. İki; bir yerlerden icazet almaya çalıştı, aldı mı almadı mı bilemiyorum.

ERDOĞAN'LA DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İNŞA EDİLEMEZ

Tayyip Erdoğan'ın liberal sağ, demokratik sağ tırnak içinde, çok kategorik olarak tabi, bunlar bire bir doğrudur anlamında söylemiyorum ama yeni bir siyaset teorisi ortaya çıkıyor, yeni bir ekonomik politika, yeni bir sosyal, kültürel, siyasal proje ortaya çıkıyor veyahut dış dinamiklerin istediği değişim bu.

Ben Tayyip Erdoğan'la demokratik bir Türkiye inşa edilebileceği kanaatinde değilim. Çünkü icazet aldığı içerideki çevreler statükonun sahici sahipleri.

ERDOĞAN KÜRT MESELESİNDE ANTİDEMOKRATİK BİR KONUMDA

Kürt meselesinde de Tayyip Erdoğan'ın çok geri ve antidemokratik bir konumda olduğunu biliyorum ama çok pragmatik bir yaklaşımla Kürt sorununa el atabilir. Ama buna ne kadar cesaret edebilir bilemiyorum. Bir; cesareti el vermez. İki; zaten böyle düşünmez.

ERBAKAN KÜRT MESELESİNDE ERDOĞAN'DAN ÇOK DAHA İLERİYDİ

Yani Erbakan'ın şahsında temsil edilen gelenekçileri Kürt sorununa yaklaşımda Tayyip Erdoğan ve çevresindeki arkadaşlardan çok daha ileri bir konumdadırlar. Türk milliyetçiliği ile birebir örtüşebilecek bir siyasal yaklaşım içindedirler Abdullah Gül ve arkadaşları. Ben hepsini birebir yakından tanıyorum.

ERDOĞAN'IN ENTELEKTÜEL DÜZEYİ SORUNU ÇÖZECEK ÇAPTA DEĞİL

Bir Mehmet Ağar'ın bir başka gerçekten sicili bozuk insanlarla birlikte yol arkadaşlığı yapıyor olması bile Tayyip Erdoğan'ın aslında Kürt sorununun ne çözümünde ne de demokratikleşme sürecinde çok aktif bir rol oynamayacağı sonucuna götürür ama oradaki boşluk, dinsel muhafazakar kesimdeki boşluk Tayyip Erdoğan'la liberal demokratik bir kanala akıtılmak isteniyor. Ama Tayyip Bey bunu götürebilecek bir şey değil, yanında danışmanlarıyla belki bir şeyler kurtarmaya çalışıyor ama kendisi siyaseten entelektüel düzeyde bunu kaldırabilecek çapta bir insan değil. Henüz entelektüel birikiminin, siyasal birikiminin bu çapta olduğuna inanmıyorum. Hele hele Türkiye'yi demokratik bir değişime uğratacak...

ANADİLDE EĞİTİME KARŞI ÇIKMAK DEMOKRATİK BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR!

Çok rahatlıkla bunu söylüyoruz yani... anadil tartışmalarında da soruyorlar bize, Kürtçe anadilde eğitim istiyor musunuz? Elbette... yani Kürtçe anadilde, Kürt insanlarımızın anadilde eğitim öğrenim yapmalarına karşı çıkmak demokratik bir yaklaşım değildir."

İŞTE O ANLAR