BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden Erdoğan'a destek

Haftasonu yaptığı açıklamayla gündemi değiştiren Bülent Arınç'ın sözleri Ankara'da yankılanmaya devam ediyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Bülent Arınç'ın Erdoğan'a karşı çıkışını değerlendiren AK Parti İstanbul milletvekili Oktay Saral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Oktay Saral'ın açıklamaları şöyle:

CUMHURBAŞKANI VE HÜKÜMET ARASINDA BİR NÜANS FARKI OLABİLİR


Hükümetle Cumhurbaşkanımız arasında, Cumhurbaşkanı pozisyonu noktasında hiçbir problem olduğu kanaatinde değilim. Ancak bir takım önemli konular var, bu önemli meselelerde bir takım ayrıntılar göz önünde bulunuyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin bakış açısıyla bir nüans farklılığı olabiliyor. Bülent Arınç Bey'in söylemleri noktasında ben bir şey diyemem, Cumhurbaşkanımızla kendi arasında olan bir mesele ama burada tabii kamuoyuna "bakın işte hükümetle Sayın Cumhurbaşkanı arasında bir mesele var, farklılık var" diye yansıtılıyor.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN MİMARI BİZİM DOĞAL LİDERİMİZ ERDOĞAN'DIR

Çözüm süreci önemli bir süreç, çözüm sürecinin mimarı bizim doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. Özellikle bu konuda "baldıran zehri içerim" diyen, ailesiyle, çoluğu çocuğuyla tehdit altında olan, çözüm süreci olmasın diye ona her türlü suikast düşüncesi içinde onu yok etme senaryolarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye çözüm süreciyle birlilkte yeni bir döneme geçecek, artık dış güçlerin de iç bir takım operasyonlar üzerinden kendilerine yol bulamayacağı bir sürece gireceğiz. Bunun için kılı kırk yararcasına, halkımızın da, milletimizin de konuyla ilgili hassasiyetini göz önüne alarak bu noktaya doğru gitmek önemlidir.

İZLEME KOMİTESİ ORAYA GİDECEK NE YAPACAK? 

Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın izleme komitesi için isimler üzerinde bir itirazı oldu. Sayın cumhurbaşkanımız izleme heyetine gerek duymuyorsa aslında bu çok da abartılacak bir şey değil. Sayın cumhurbaşkanımız doğrudur, yani şimdi izleme komitesi oraya gidecek ne yapacak, orada bir takım olaylara şahit olması açısından belki olabilecek bir şeydir, ama Sayın Cumhurbaşkanımız buna gerek yok diyorsa bu onun düşüncesidir, biz de onun düşüncesini önemsiyoruz. Ama tabii bu arada hükümetimizle de aynı doku üzerinde hareket eden, neticede bizim doğal liderimiz olan Recep Tayyip Erdoğan'la bana göre bunların kamuoyu önünden ziyade istişare ile kendi aralarında görüşülmesi daha doğru olacaktır.

İZLEME KOMİTESİ NEDİR, BEN BİLMİYORUM 

Ben milletvekiliyim, bir parti prensibi, bir parti hiyerarşisi var, çok da teferruatını, detayını bilmiyorum, bu bir süreç. Birilerinin özellikle özne olduğu bir noktada, özellikle teferruatı bildiği noktada doğrusu biz bir takım şeyleri yüzeysel bildiğimiz için henüz o nihai noktaya giden yolda bizlerle bunlar paylaşılmadığı için doğrusu ben izleme komitesi nedir, ne görevi vardır, ne için vardır bilmiyorum.