BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,48
HABER /  SEÇİM

AK Partili vekilden engelli seçmene teklif

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, oy kullanmak için okul önünde bekleyen engelli vatandaşa, sandığa sırtında götürmeyi teklif etti.

Abone ol

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, oy kullanmak için gelen engelli vatandaşa "Ben seni sırtıma alır çıkartırım. Hem de bak, vekiline binmiş olursun. Ben sizin için varım" dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için okul önünde bekleyen engelli vatandaşa, sandığa sırtında götürmeyi teklif etti.

Şemsettin Karahisari Ortaokulu'nun üçüncü katında bulunan sandıkta oy kullanmak için gelen engelli vatandaş Mahmut Öztürk, durumunu yetkililere iletti.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, durumunu sandık görevlilerine vatandaşlar aracılılığıyla ilettiğini belirterek, bir süredir okul önünde beklediğini ancak gelen kimsenin gelmediğini söyledi.

Her zaman aynı okulda oy kullandığını anlatan Öztürk, daha önce hiçbir sorun yaşamadığını dile getirdi. 

Bu sırada sandıkların kurulduğu okulları gezen AK Parti Milletvekili Ürün, Öztürk'ün durumunu fark edince, "Sizi hep beraber yukarı, sandığa çıkaralım. Omzumuzda çıkaralım. Ben seni sırtıma alır çıkartırım. Hem de bak, vekiline binmiş olursun. Ben sizin için varım. En azından biz de lafı hayata geçiririz" diye konuştu.

Bunun üzerine Öztürk, sandık görevlilerinin oy pusulası ve zarfı getirmesinin ardından oyunu okul bahçesinde kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SON SONUÇLARI

Seçim sonuçları - Cumhurbaşkanlığı seçimi il il sonuçlar

Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu kaç son seçim sonuçları?

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oyu kaç? Son seçim sonuçları