BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

AK Partili vekil yakasından tuttu!

AK Partili vekil ile gazeteci arasındaki tartışma mahkemeye taşınıyor. Gazeteci ise iddialarında ısrarlı!

Abone ol

AK Parti Milletvekilinin, bir gazetecinin yakasından tutup hakaret ettiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Doğan Haber Ajansı Akyazı Muhabiri ve www.akyazı.net adlı internet sitesinin sahibi olan Alaattin Onur, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın bir açılış sırasında kendisinin yakasını tutarak hakarette bulunduğunu iddia ederek, Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Recep Yıldırım ise kendisine yöneltilen iddiaları kabul etmeyerek, ''Kendisiyle bir görüşmem oldu. Ancak yakasını tutmam söz konusu değil" dedi.

Alaattin Onur savcılığa verdiği dilekçesinde "Ada Caddesi üzerinde bir açılış haberini takip ederken AK Parti Sakarya Milletvekili Pecep Yıldırım iki yakamı tutarak 'Doğru dürüst haber yap. Yoksa benim adımı kullanma. Saklı Göl adlı köşe yazısında aslı astarı olmayan şeyler yazmışsın' diyerek hakaret etti. Ayrıca benim kendisine 'Ellerini yakamdan çek' demem üzerine de 'Ben seni başka türlü de hallederim' diyerek beni tehdit etmiştir. Bu olayı görenler ise Anadolu Ajansı Akyazı Muhabiri Sezai Yolcuoğlu, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar'dır" ifadelerini kullandı.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulan AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ise iddiaları kabul etmeyerek, ''Kendisiyle bir görüşmem oldu. Ancak yakasını tutmam söz konusu değil" dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI ONUR'U DOĞRULAMAKTADIR

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Sezai Matur, ''Bugün Akyazı'da bir işyerinin açılışını takip eden DHA ve Bizim Sakarya Gazetesi'nin Akyazı Muhabiri, www.akyazi.net isimli internet sitesinin sahibi Alaattin Onur'un yanına gelen Milletvekili Recep Yıldırım'ın, Onur'un yakasından tutarak haber ve köşe yazılarındaki eleştirileri nedeniyle tehdit ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Alaattin Onur konuyla ilgili olarak Akyazı Cumhuriyet Savcılığı'na giderek Milletvekili Yıldırım'la ilgili suç duyurusunda bulunmuştur. Her ne kadar Milletvekili Recep Yıldırım böyle bir olay yaşanmadığını söylese de görgü tanıkları Onur'u doğrulamaktadır" şeklinde konuştu.

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ

Matur, "Gazetecinin ifade özgürlüğüne tahammülsüzlüğünü daha önce de gazetecilere karşı hakaret ederek gösteren Milletvekili Recep Yıldırım, basına bakış açısını bir kez daha göstermiştir. Gazetecilerin yaptığı haberlerle siyasette yükselen Yıldırım bunu görmeden basına karşı menfi bir tutum içine girmiştir. Son olarak gazeteci arkadaşımız Alaattin Onur'u yakasından tutarak tehdit eden Yıldırım'ı kınıyor, Onur ve Sakarya basınından özür dilemeye davet ediyoruz" diye konuştu.