BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  GÜNCEL

AK Partili vekil: Saldırının Esed'le bağlantısı var!

Paris'te kanlı terör saldırısının yankıları devam ediyor. Dünkü saldırıdan sonra budün de iki saldırı daha gerçekleştirildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Fransa'daki Charlie Hebdo dergisine düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı dünya gündemine bomba gibi düştü. 

AK Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten saldırıyı kınadı ve bu saldırının arkasında Esed'in kalmasını isteyenler olduğunu iddia etti...

İçten'in açıklamaları şöyle:

KARINCAYI BİLE İNCİTMEYEN DİNİN MENSUPLARIYIZ


Bu saldırıyı terör saldırısı olarak nitelendiriyoruz, İslam'la, İslam'ın hiçbir cemaatiyle, mezhebiyle ilgili olabilecek bir saldırı olamaz, çünkü bizler karıncayı bile incitmeyen dinin mensuplarıyız, bu sladırıyı kınıyorum.

KİM FAYDA SAĞLADI? 

Bu tür terör saldırılarının sonucuna bakmak lazım, bu olayla kime farda sağlar, İslam'a fayda sağlar mı; sağlamaz... Bu olaydan kimler faydalanacaktır; son günlerde Avrupa'da İslam karşıtı çok sayıda örgütler, gruplar birikmeye başladı ve bunlar ciddi anlamda da terör eylemleri yapıyorlar, insanların huzurlarını bozuyorlar, Müslümanları ötekileştiriyorlar. Hükümetlere de tabandan yukarıya doğru baskı yapmaya çalışan marjinal gruplar çıkmaya başladı, bunun gözardı edilmemesi gerekiyor.

DERİN KÜRESEL GÜÇLER 

İkinci önemli konu, özellikle hem Avrupa'da hem de tüm dünyada İslam dini ciddi anlamda yükselişe geçti, bu yükselişe geçişinden de ciddi rahatsızlık duyan derin küresel güçler vardır. Üçüncüsü de Filistin ve Suriye politikaları ve son zamanlarda İslam coğrafyasında zulüm, ötekileştirme politikalarının sonucunda özellikle Ortadoğu coğrafyasında, Suriye'de Esed'in gitmesini istemeyenlerin bu tür terör eylemlerinden ciddi fayda sağlayacağını düşünüyorum.

CİNAYETLERİN ALTINDA ESED'İN KALMASINI İSTEYENLER VAR

Zalim Esed orada tüm dinleri zaptediyor, insanlık onuruna zulmediyor, kimse buna müdahale etmiyor ve sessiz kalıyor. Filistin politikalarının yanında duruş sergileyenler Avrupa'nın bazı ülkelrinden rahatasızlık duymaya başladılar. Esed'in gitmesine müdahale etmek isteyenlerden de belli güçler rahatsızlık duymaya başladılar. Dolayısıyla İslam'ı bir öcü, bir terör, kan, katliam, ötekileştiren bir din olarak lanse edip bunun üzerinden siyaset ve politika üretmeye çaışan yine küresel güçlerin hesapları olduğunu düşünüyoruz. Esed'in gitmesine kimler karşıysa Esed'in durmasını kimler istiyorsa bu cinayetlerin altında bence o güçleri aramak daha doğru olur diye düşünüyorum.