BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Ünal'dan paralel yapı eleştirisi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta konuştu "paralel yapının" millet iradesini çalmaya çalıştıklarını söyledi.

Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "paralel yapının" Türkiye'ye kurduğu tuzak üzerinden Türkiye'ye saldırıldığını söyledi. Paralel yapının, milletin iradesinin arkasından dolaşarak, sandıktan çıkmayan iradeyi kullanmaya çalıştığını iddia eden Ünal, bazı kesimlerinde bu yapının söylemleriyle siyaset yaptığını söyledi.

Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri ve milletvekili adaylarıyla, Afşin, Göksun ve Elbistan ilçelerinde partisinin, Seçim Koordinasyon Merkezlerinin açılışına katıldı.
 
AK Parti Elbistan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Ünal, 8 Haziran'da hizmetin ikinci yarısının başlayacağını belirtti.

"MİLLETİN İRADESİ ÇALINMAYA ÇALIŞILDI"
 
7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçiminin önemini anlatan Ünal, milletin namusu sandık olduğunu, o yüzden bu millet her zaman oyuna ve sandığına sahip çıktığını, vesayetçilerin ise bu milletin sandıkta tecelli eden iradesini çalmaya kalkıştığını söyledi.
 
Vesayetçilere önce Adnan Menderes'in direndiğini, "diktatör" dediklerini sonrada Adnan Menderes'i astıklarını anımsatan Ünal, "O milletin kendisine verdiği oya sahip çıktığı için asıldı. Sonra Turgut Özal çıktı. Ona da 'diktatör' dediler. Şimdi milletin adamı, sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' diyorlar. Niye? Tayyip Erdoğan, milletin iradesinden başka bir güç tanımadı. Millet iradesinin dışındaki herkese milletiyle birlikte meydan okudu. Şimdi ona da 'diktatör' diyorlar" diye konuştu. "Paralel yapı"ya ilişkin değerlendirmede bulanan Ünal, şunları kaydetti:
 
"Paralelcilerin Türkiye'ye kurduğu tuzak üzerinden AK Parti'ye saldıranlar var. Biz bunlara neden paralelci diyoruz. Milletin iradesinin arkasını dolaştıkları için biz bunlara paralelci diyoruz. Sandıktan çıkmayan iradeyi kullanmaya çalıştıkları için biz bunlara paralelci diyoruz. Milletin iradesinin sahibi olduğu devleti çalmaya çalıştıkları için paralelci diyoruz. Paralel bir devlet oluşturmak istedikleri için bunlara paralelci diyoruz. Peki paralelcilerin söylediği yalanları, iftiraları alıp kendi siyasetinin malzemesi yapanlara ne demeliyiz. Biz bir ve beraber oldukça, birliğimizi ve beraberliğimizi kimse bozamaz."
 
"KAHRAMANMARAŞ'TA 8-0 YAPACAĞIZ" 
 
Milletin AK Parti ile yol yürüdüğü sürece, vatandaşın evladı olarak millete hizmet etmeye devam edeceklerini dile getiren Ünal, amirin millet, memurun kendileri olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.
 
Yıllarca bu ülkede birilerinin devleti ele geçirdiğine dikkati çeken Ünal, şöyle devam etti:
 
"Milletin sandıkta tecelli eden iradesini siyasi iradesini vesayet altında bıraktılar. Onu Recep Tayyip Erdoğan geldi ve kırdı. Bu millet o vesayetçilere asla pabuç bırakmayacaktır. Ama bunu yapabilmemiz için anayasayı değiştirmemiz gerekiyor. 13 yıl boyunca biz vesayeti kırdık. Ama bütün bu işin sözleşmesi niteliğinde bütün bu işin protokolü niteliğinde devletle millet arasındaki ilişkiyi düzenledik. Şimdi devletle millet arasındaki yazılı bir belge dönüştürmemiz gerekiyor. Bunu da ancak anayasa ile yapabiliriz. Anayasayı ancak milletin iradesi değiştirebilir. AK Parti'ye yetki verin. Bizim 13 yıldan beri milletle yürüdüğümüz yol bellidir. Bu anayasayı yapalım. Buna destek verin. Anayasayı değiştirirken hükümet sistemini de değiştirelim. Türkiye başkanlık sistemi ile yönetilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Türkiye'de 8 Haziran günü milletimizden anayasayı değiştirecek gücü ve temsili almış olarak bu sözleşmeyi imzalayacağız. Kahramanmaraş'ta da milletvekili sayısını 8-0 yapacağız."