BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  MEDYA

AK Partili Ünal'dan bomba HSYK yorumu

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, HSYK seçimleriyle ilgili sözleri ortalığı karıştıracak. Ünal, sonuçlar için şimdiden gayri meşru nitelemesi yaptı.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'dan bomba HSYK iddiası! Yargıyı bir takım çevrelerin ele geçirmeye çalıştığını ve bu yapıların hükümete ve devlete operasyon çektiğini iddia eden Ünal, bu çevrenin seçimleri kazanması halinde seçim sonuçlarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını, seçilmiş hükümetin buna izin vermeyeceğini söyledi.

Mahir Ünal, SKY Türk'te HSYK seçimlerini değerlendirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, "paralel yapının" seçimleri kazanması halinde, bu sonuçların gayri meşru olacağını iddia etti. Ünal, ilginç bir çıkışta bulunarak, sonuçları hükümetin kabul etmeyeceğinin sinyalini verdi. İşte Ünal'ın o ilginç sözleri;

"Demokrasiler kendi krizlerini fırsata çevirirler. Bizim demokrasimiz krizlerinde fırsatlarını değerlendiremedi. Ya darbelerle kesintiye uğradı ya da muhtıralarla. Dolayısıyla bizim demokrasimiz gelişme imkanı bulmadı. Bizim demokrasilerimiz gerçek anlamda, kendi krizlerini farkederek bunları fırsata çevirmeye başladı.

"YARGIDA KRİZ YAŞANIYOR"

Şimdi yargı krizi de demokrasimizin yaşadığı krizlerden bir tanesi. Ne oldu? Biz HSYK'da bir demokratikleşme adımı attık ama birileri orada zümreleşmeye başladı. Birileri o yapıyı ele geçirmeye başladı.

"DEVLETE OPERASYON ÇEKTİLER"

Birileri bırakın hükümeti, devlete operasyon çekmeye başladılar. Biz bugün 17 ve 25 Aralık operasyonlarını yapanlar, gözümüzün içine baka baka HSYK'da bir takım ittifaklar oluşturarak, kendi kontrollerini sağlamaya çalışıyorlar.

"KAZANSALAR DA GAYRİ MEŞRUDUR"

Bir grup veya zümrenin yargıyı ele geçirmeye çalışmak için bu örgütlü koordinasyon isterse bu seçimleri kazansın. Bu bizim nezdinde gayri meşrudur. Çünkü biz kimiz? Biz sandıktan çıkmış, milletin iradesini temsil eden bir hükümetiz. Biz milletin iradesi dışında bir iradeyle hareket edenlerin, bir takım pazarlıklar ve ayak oyunlarıyla yargı içerisinde operasyonlar yapmalarına milletin meşru temsilcileri izin veremez.