BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li Turan'dan Kılıçdaroğlu'na Erdoğan yanıtı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan CHP Lideri Kemal Kılıdaroğlu'na jet yanıt: "Anlayabileceğiniz gibi özetliyorum Sayın Kılıçdaroğlu! AKParti istediği kanunu çıkarmaya, istediği atamayı yapmaya muktedir."

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geçen hafta CNN Türk'te katıldığı bir programda AK Parti'nin istediği yasayı çıkarma imkanına sahip olmasına karşın yönetim sistemini değiştirmek istediğini söylemişti. Turan, konuşmasında mevcut sistemin doğru olmadığının da altını çizmişti.

Turan'ın açıklamalarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü parti grup toplantısında gündeme getirdi ve Turan'a teşekkür etti. 

YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

"AKP grup başkanvekili Bülent Turan şöyle diyor, 'Şu anda Tayyip Erdoğan’ın isteyip çıkaramadığı kanun ve yapamadığı atama yok' Daha ne istiyorsunuz! Bülent Turan’a yürekten teşekkür ediyorum bu gerçeği ifade ettiği için."

Bülent Turan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına Twitter'dan yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun CNN Türk'teki konuşmasının eksik dinlediğini söyleyen Turan, şunları yazdı:

"Sayın Kılıçdaroğlu bizi dinlediğini söyleyerek teşekkür etmiş grupta ama eksik dinlemiş. Tıpkı yeni sistemde BB olmayacağını dinlemediği gibi:) Oysa konuşmanın tümünü dinlese Kılıçdaroğlu'nun EVET oyu vermesi gerekir. Biz bizden sonrası yıllar için bu düzenlemeyi getiriyoruz diyoruz. Bir kez daha söylüyorum Sayın Kılıçdaroğlu. Mesele parti meselesi değil. Mevcut sistem AK Parti'nin işine yarıyor ancak doğru bir sistem değil. Arzu ettiğiniz zamanda yeni sistemde BB olmadığını, ülkenin geleceği adına muhtemel risklerden dolayı EVET dediğimizi izah edebilirim Sayın Kılıçdaroğlu. Anlayabileceğiniz gibi özetliyorum Sayın Kılıçdaroğlu. AK Parti istediği kanunu çıkarmaya, istediği atamayı yapmaya muktedir. Buna rağmen sistem değişmeli!"