BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.419,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Turan: Evet çıkarsa 17 Nisan sabahı CHP...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, referandumdan evet çıkması halinde CHP'nin fabrika ayarlarına geri döneceğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bu fabrika ayarlarının gereği olarak AK Parti'nin tekrar "AKP", Cumhurbaşkanı'nın "Tayyip" olacağını, Almanya'nın şikayet edilen, mektup yazılan ülke haline geleceğini kaydetti.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, dilini revize etse de stratejisini gerginlik yapmamaya kursa da tüm ekibinin, grup başkanvekillerinin, genel başkan yardımcılarının, kürsüde konuşan CHP'lilerin eski alışkanlıklarından vazgeçmediklerini gördüklerini belirtti.

"EVET" ÇIKINCA FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNECEK

Bunun da kendilerine bir şeyi gösterdiğini ifade eden Turan, 16 Nisan akşamı halk oylamasından "evet" çıktığında, CHP'nin fabrika ayarlarına geri döneceğini  ve bu fabrika ayarlarının gereği olarak da AK Parti'nin tekrar "AKP", Cumhurbaşkanı'nın "Tayyip" olacağını, Almanya'nın şikayet edilen, mektup yazılan ülke haline geleceğini kaydetti.

'EVET'E ÇALIŞIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup konuşmasında, adımı da vererek ifade ettiği, 'Şu anki sistemde AK Parti istediği her şeyi yapabiliyor, her türlü atama yapabiliyor'dan yola çıkarak bana teşekkür etmesi, tırnak içinde bizim de teşekkür  borcumuzu ortaya koydu. Teşekkür ediyoruz gündeme taşıdığı için. Bu sistem AK Parti'nin lehine olduğu halde biz bu sistemin doğru olmadığını iddia ediyoruz. Bu meseleyi, bu sistem değişikliğini, Erdoğan veya AK Parti için değil, bu milletin geleceği adına duyduğumuz endişelerden dolayı istiyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun son konuşmasına, adımızı vererek yaptığı grup konuşmasına, ondan önce radyoda söylediği 'cumhurbaşkanı ile başbakan kavga eder' dediği konuya baktığımızda Kılıçdaroğlu, 'evet'e çalışıyor. Muhtemeldir ki o da 16 Nisanda 'evet' diyecek. Çünkü 'evet' demesi, bu ülkede yaşayan her vatandaşın vizyonuna vizyon katacak, ülkenin bir adım daha yukarı çıkmasını sağlayacak. Kılıçdaroğlu'nun da bu konuda dolaylı olarak yararlanacağını düşünüyorum ve 'evet' demeye davet ediyorum."

CHP'YE "AYAR" VERMEYE YETTİ

CHP'nin yaptığı işlerde samimi olmadığını anlatan Turan, bugün Almanya'ya tavır alan CHP'nin, daha önce Almanya'ya mektup yazarak, hükümeti şikayet ettiğini anımsattı.

Turan, CHP'nin, hükümeti Almanya'ya, Avrupa'ya şikayet etmeyi bir siyasi görev olarak bildiğini, bunun siyasi bir ahlak meselesi olduğunu belirterek, "Seçime dönük atmosferde, Erbakan hocanın anmasına katılmaları, AK Parti demeleri, Almanya'yı şikayet etmelerinin hepsi 'evet'in rüzgarıyla gelir. Evetin rüzgarı bile CHP'ye ayar vermeye yetti. Evet çıkarsa görün bak, CHP millete rağmen iş yapamayacak, o da milletin partisi olmaya başlayacak." diye konuştu.