BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  SEÇİM

AK Partili Şentop'tan HDP ve Devlet Bahçeli iddiası!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, HDP'nin barajı geçmesinin mümkün olmadığını söyledi. Şentop, çözüm sürecinin sonuda Devlet Bahçeli'nin de gideceğini iddia etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "HDP'nin yüzde 6,5 olan oyunu bir yıl içinde yüzde 10'a ve 10'un üzerine çıkartabilmesi mümkün değil" dedi. Mustafa Şentop, "Çözüm süreci başarılı olursa, Devlet Bahçeli kaybedecek, bırakıp gidecek" iddiasında bulundu.

BU SEÇİM ÇEYREK ASRI BELİRLEYECEK

Şentop, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen toplantının basına açık bölümünde, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimi olduğunu söyledi.

Bu seçimle mukayese edilebilecek tek seçimin, 14 Mayıs 1950 seçimleri olduğunu belirten Şentop, o tarihten sonra yapılan seçimlerin hepsinin bir seçim dönemi için kıymet ve anlam ifade eden seçimler olduğunu dile getirdi.

Şentop, 7 Haziran'daki seçimin, seçimler zincirinin son halkası olduğunu ifade ederek, "7 Haziran seçimleri, sadece 2019'a kadar oluşacak parlamentoyu belirleyeceğimiz bir seçim değildir. Bu seçim, Türkiye'de önümüzdeki çeyrek asrın ana hatlarının, ana istikametini belirleyecek bir seçimdir" diye konuştu.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU 'MUHAMMED'DEN RAHATSIZ

CHP ve MHP'nin ittifakıyla cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, MHP'den milletvekili adayı olduğuna dikkati çeken Şentop, şöyle konuştu:

"İlk geldiğinde Türkiye'deki nüfusa kayıt olduğundaki asıl adı, Muhammed Ekmeleddin İhsan. Sonra bu Muhammed ismi biraz rahatsız edici geliyor. Onu Mehmed'e çeviriyor. Daha light olsun diye. Soy ismi de İhsan. İhsan'ı da mahkeme kararıyla biraz Arap soyadı gibi diye de İhsanoğlu yapıyor. Adam babasının kendisine vermiş olduğu isimlerden dolayı bir kompleks içinde."

HDP'NİN YÜZDE 10 ALMASI MÜMKÜN DEĞİL

HDP'nin, 30 Mart seçimlerinde yüzde 6,5 oy aldığını anımsatan Şentop, şöyle devam etti:

"Bir siyasi parti, hiçbir ülkede bir yıl içinde yüzde 70-75 civarında oyunu arttıramaz. Mümkün değil. Çok olağanüstü bir tablonun olması lazım o ülkede. Böyle bir durum yok. Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu esas alıyorlar. Oradan hareket etmeye çalışıyorlar ama bu çok yanlış bir hesap. Emsaleddin'e oy vermek istemeyen CHP'liler Demirtaş'a oy verdiler. Tablo bu. HDP'nin yüzde 6,5 olan oyunu bir yıl içinde yüzde 10'a ve 10'un üzerine çıkartabilmesi mümkün değil."

Şentop, HDP'nin barajı aşması durumunda da meclis tablosunun çok değişmeyeceğini dile getirdi. Şu anda HDP'nin 30 civarında milletvekili olduğunu belirten Şentop, "Barajı aşsa ne olacak. 3-5 milletvekili daha fazla alacak. Bunlar da AK Parti'den gitmiyor. CHP'den gidenlerin sayısı daha fazla. Aşsa da parlamentodaki tablo ciddi ölçüde değişmiyor" diye konuştu.

BEYHUDE GAYRETLER

Mustafa Şentop, milletin 2002'den itibaren kararını verdiğini, AK Parti ile yola devam edeceğini söyledi.

"Ne yaparlarsa, ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar beyhude gayretler. Neticede yeni Türkiye'nin inşası yolunda bir kararlılığı tekrar milletimiz 7 Haziran seçiminde Türkiye'nin ve dünyanın önüne koyacak" diyen Şentop, bu konuda bir tereddütleri olmadığını vurguladı.

Şentop, AK Parti'nin Türkiye'de siyaset anlayışını değiştirdiğini ifade ederek, "AK Parti, Türkiye'deki bu tarihi değişimi yönetecek, milletimizin keşfettiği bir siyasi akımdır. Bu değişim tamamlanana kadar, AK Parti bu değişimi yönetmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ BIRAKIP GİDECEK

Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilişkin eleştirilerde de bulunarak, şöyle konuştu:

"Tek ümitleri, terör hadisesi artarsa, çözüm süreci başarısız olursa, MHP'ye oy bakımından bir kazanç getirir mi diye. Bunun hesabını yapıyorlar. Onun için bağırıp duruyorlar, 'devletin bekası sorunu' diye. Bu devletin bekası sorunu var da bu bizim bildiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekası sorunu değil. Devlet Bahçeli'nin bekası sorunu var. Çözüm süreci başarılı olursa, Devlet Bahçeli kaybedecek, bırakıp gidecek."

Etkinliğe, AK Parti milletvekili adayları ve AK Parti Başakşehir teşkilatı üyeleri de katıldı.