BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.487,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Şaban Dişli'den darbeci kardeş tweeti

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, darbeci kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli ile ilgili twitter üzerinden açıklama yaptı.

Abone ol

AK Partili Şaban Dişli, Darbeci kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli için "Soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşim de olsa asla ve asla duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir" dedi.

Darbeyi organize eden ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı bildiriyi imzalatmaya ikna etmeye çalışan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ağabeyi AK Partili Şaban Dişli, gelişmeler üzerine açıklama yaptı.

KARDEŞİMİZ DE OLSA DURUŞUMUZ DEĞİŞMEZ

Twitter'da açıklamalarda bulunan Şaban Dişli, "Biz Türkiyemiz ve Ay Yıldızlı Bayrağımızın emrindeyiz. Liderimiz dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Soyadı Dişli olan Tümgeneral kardeşim de olsa asla ve asla duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir. Biz ölümüne darbeye hayır dedik demeye devam edeceğiz" dedi.

ŞABAN DİŞLİ KİMDİR?

22 Şubat 1958'de Sakarya Geyve'de doğdu. Baba adı Aslan, anne adı Saniye'dir.
Bankacı; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını New York Eyalet Üniversitesinde Matematiksel Ekonomi alanında tamamladı. Harvard Üniversitesi Üst Düzey Yöneticilik Programına katıldı.

Hollanda'da banka genel müdürlüğü yaptı. Yurt Dışı Bankalar Birliği Kuruculuğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. AK PARTİ Kurucu Üyesi oldu. 22, 23 ve 24. Dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AK PARTİ Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği; 23. Dönemde AK PARTİ Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Dışişleri Komisyonu Üyeliği, Başbakan Dış Ekonomik İlişkiler Danışmanlığı; 24. Dönemde Başbakan Ekonomik İlişkiler Danışmanlığı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesidir.

Çok İyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilen Dişli, evli ve 3 çocuk babasıdır.