BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Özdağ'dan iddialı seçim tahmini

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye'nin 2018'i izleyen üç yılda üç seçimle karşılaşabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Özdağ, yerel seçimler için de iddialı konuştu.

Abone ol

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 2018 yılında Türkiye'nin üç yıl içerisinde üç seçim yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Özdağ, yapılacak yerel seçimler için de iddialı konuşarak Manisa'da büyükşehir belediyesi dahil 17 belediyeyi de zaferle kazanacaklarını söyledi.

Selçuk Özdağ, 2018'de yapılması planlanan yerel seçimlerin ardından bir genel seçim ile bir de cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenin sandık başına gideceğini söyledi. Türkiye'nin acilen yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bu konuda Meclis'e teklif getireceklerini belirten Özdağ şöyle konuştu:

"Yeni bir değişiklik üzerinde çalışıyoruz. Siyasi parti liderleriyle görüşüldükten sonra öneri Meclis’te onanacak. Türkiye’nin acilen yeni bir Anayasa değişikliğine ihtiyacı var. Bu gerçekleştiği an tahminen 2018 Ekim ayında da yerel seçimler kapımızı çalacak. Yerel seçimler normalde 2019 yılında olacaktı. Milletvekili seçimi de 2019 yılında olacakken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce söylediği ’Milletvekilliği süresi 5 yıl olmalıydı’ demesi ile bu dönem milletvekilliği yapanlar 5 yıl olarak milletvekilliği yapacak" dedi.

MANİSA İÇİN İDDİALI KONUŞTU

2018 yılında yapılacak yerel seçimlerde Manisa’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 17 ilçe belediyesinden de AK Parti’nin zaferle ayrılacağını iddia eden Özdağ, genel seçimlerde ise Manisa’dan en az 7 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Özdağ, "Manisa’da Saadet Partisi’nin, Büyük Birlik Partisi’nin ciddi oyları var. Sadece onların değil CHP ve MHP’lilerin de oylarına talibiz. Bir şekilde HDP’ye aldanan yüzde 3 civarında oyun da ilk seçimlerde AK Parti’ye kayacağını düşünüyorum" diye konuştu.