BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  POLİTİKA

AK Partili Orhan Miroğlu'ndan MHP'yi üzecek sözler

16 Nisan referandum sonuçları AK Parti açısından MHP ile yapılan işbirliği noktasında hayal kırıklığı oldu. Bunu açıklıkla dile getiren isim de Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu oldu. Bakın ne diyor Miroğlu;

Abone ol

AK Parti Mardin milletvekili Orhan Miroğlu, Mecliste Ak Parti ve MHP'nin işbirliğinin sahada çok da güçlü bir karşılığının olmadığını gördüklerini açıkladı. Orhan Miroğlu hayal kırıklığı itirafında bulunup MHP için şunları söyledi;

"Bunun da altının çizilmesi gerekiyor. MHP ile temsil edilen Türk milliyetçi hareketi, içindeki bölünmeler, Cumhurbaşkanlığı sistemi konusunda işte ülkücü hareketin kendi içerisinde bir bütünlük sağlayamamış olması, AK Parti'nin diyelim, ya da referandumda 'evet' tercihinde bulunan insanların biraz hayal kırıklığına uğramasına yol açtı. Umuyoruz ki bundan sonra ki süreçte hiç değilse milliyetçi kesim Türkiye’nin bu referandumunu doğru analiz etsin, doğru okusun ve doğru siyasi tercihler yapsın. Hiç değilse bundan sonrası için böyle bir umudu korumak lazım.."

KÜRTLERİ MHP İLE KORKUTTULAR...
Mardin'in Midyat ilçesini ziyaretinde konuşan Miroğlu, Kürt seçmenlerin bu referandumda belirleyici olduğunu söyledi. Miroğlu şöyle devam etti : "Gördüğümüz şey şuydu; Kürtleri MHP ile, MHP’yi de Kürtlerle korkutma stratejisi izledi Cumhuriyet Halk Partisi ve onunla birlikte hareket eden bağdaşıkları. Bu bağdaşıklar; tabii Kandil’den tutun HDP’ye kadar, FETÖ’ye kadar ve çeşitli iri, küçük çaplı terör örgülerine kadar uzanan bir cepheydi".

AK PARTİ - KÜRT İTTİFAKI
-"Hepimiz için yeni bir dönem başlıyor, Türkiye için bir dönem başlıyor. Bu dönem kurucu bir dönemdir ve Kürtler bu kurucu dönemde ‘evet biz de varız’ demiş oldular bu seçimde. Ak Parti artı Kürt ittifakı Türkiye’ye kazandırır."