BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'li Orhan Miroğlu'ndan dikkat çeken Afrin açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekil Orhan Miroğlu, Zeytin Dalı Harekatı’nın siyasal gelişimi ve muhtemel sonuçlarını değerlendirdi. Miroğlu, "Afrin operasyonu Kürt toplumunun özgürleşmesini sağlayabilir." dedi.

Abone ol

AK Parti Mardin Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi asil üyesi Orhan Miroğlu, Zeytin Dalı harekatıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Sabah gazetesine röportaj veren Miroğlu, "Kürt toplumu bu gelişmelerden nasıl etkilenecek" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Afrin operasyonu Kürt toplumunun özgürleşmesini sağlayabilir. Afrin operasyonu bölgede PYD ve YPG’nin kurduğu iktidar mekanizmasını dağıtacaksa, -ki operasyondan beklenen budur- diğer Kürt partilerinin bölgeye dönüp siyaset yapmalarını sağlayacaksa bu bir özgürleşmedir. Kürtlerin özgürlüğünü elinden alan büyük ölçüde PKK’dır. Düşünün birdenbire 400-500 militanı Nusaybin’e soktuğunuz zaman o halk daha mı özgürleşti, yoksa özgürlüğü mü kısıtlandı. Tabii ki kısıtlandı. Tahir Elçi’nin öldürülmesine giden süreç hendeklerle örülmedi mi? Tahir’in arkadaşları şimdi daha mı özgürdür? Elbette değil. Onun gibi insanlar tam da bu dönemde hem insan hakları alanında hem de siyasette önemli misyonlar yüklenebilirdi. Ama işte birini kaybettik. Suriye’de hangi etnik aidiyete sahip olursanız olun özgürleşmek üniter bir Suriye’den geçiyor. Suriye’de ülke aidiyeti yıkıldı. Yeniden inşa edilebilirse Türkmenler, Araplar, Kürtler yeni bir gelecek kurabilir. Diyelim 70 bin PYD gücü, 30 bin Özgür Suriye Ordusu, BAAS iktidarının ordusu, DAEŞ’i olumlayanların yaratacağı silahlı güçler… Böyle bir tablodan özgürleşme çıkar mı? "