BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili milletvekilinin dili fena sürçtü

AK Parti milletvekili Abdulkerim Gök, kaş yapayım derken göz çıkarttı. Vekilin niyeti Erdoğan'ı övmekti ama sonuç bakın ne oldu.

Abone ol

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Başbakan Erdoğan'ı ve Türkiye'yi öveyim derken fena bir dil sürçmesinin kurbanı oldu.

Gök'ü CHP'lilerin diline düşürecek sözler Viyana'da DHA kameralarına konuşurken geldi. Vekilin niyeti Suriye polikası için Erdoğan'ı ve Türkiye'yi övmekti. Ancak sonuç, "kaş yapayım derken göz çıkartmak" oldu.

Vekilin ağzından aynen şu sözler döküldü;

-"Bugün eğer Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyorsa bunun öncü lideri sayın Başbakanımız olmuştur ve ülkesi de ebette ki Türkiye olmuştur."

RÖPORTAJ BİTİNCE FARKETTİ

Ne dediğini farketmeyen Gök, sözlerini hiç düzeltmeden konuşmasına devam etti. Vekil gaf yaptığını röportaj bittikten sonra farketti.

Bunun üzerine "Yoğun geçen bir sempozyum süreci oldu. Gün boyu konuşmalar yaptık ve bazen dikkatimizi kaybedebiliyoruz. Söylemek istediğim 'Suriye'de yaşanan insanlık dramını dünyaya duyurmada sayın Başbakanımız öncü rol oynamıştır'dı. Konuşmamın yanlış anlaşılmasını istemem" diyerek konuşmasında düzeltme yaptı.