BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Metiner'den 'HDP oyları haram' çıkışı

AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, bugünkü yazısında HDP’nin oylarının çoğunluğunun ‘haram’ olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, bugünkü Star gazetesinde yayınlanan “Bu seçimin galibi kim?” başlıklı yazısında, 6 milyondan fazla oy olan HDP’nin oylarının, kahir ekseriyetle ‘haram’ ilan etti.

Metiner, seçimden sonra AK Parti kulislerinin en çok tartıştığı konulardan biri olan "oy düşüşü"n,  ‘hatalı seçim sistemi'nden kaynaklandığını ileri sürerek, HDP'yi eleştirdi.

"HDP GÖRÜNÜRDE KAZANDI AMA..."

'HDP'nin görünürde kazandığını' fakat 'gerçekte HDP’nin oylarının kahir ekseriyeti silah zoruyla elde edilmiş haram oylar' olduğunu iddia eden Metiner, "HDP’ye bölgede ve metropollerde verilen Kürt oylarının kahir ekseriyeti rızaya dayalı değildir.” dedi.

'HELAL BAŞARI DEĞİL' DEDİ

Metiner, HDP için bu başarın siyaseten ‘helal olmadığını’ , “Silahların belirleyici olduğu bu seçim şaibeli bir seçimdir. HDP’nin Kürtlerden aldığı oyların büyük çoğunluğu da helal değildir.” sözleriyle savunarak,  “HDP’ye nasıl oy akışını sağladığını düşünürsek hangi kirli ellerin devrede olduğunu da anlamış oluruz.” ifadesiyle seçimden bir gün önce Diyarbakır HDP mitinginde gerçekleşen patlamayı işaret etti.

HDP İLE KOALİSYON İÇİN 'İNTİHAR' YAKIŞTIRMASI

Metiner, HDP ile koalisyonun 'imkansız' olduğunu ifade ederek, “Bölgede sandıktan ‘milli irade’nin çıktığını söylemek kocaman bir yalan. Bölgeden çıkan irade, korkuyla rehin alınmış bir iradedir. Seçim başındaki hileleri diline dolayıp AK Parti’yi ‘hırsızlıkla’ suçlayanların, sandığa dayatılan silah zoruyla elde edilen HDP oylarından ‘milli irade’ çıkarmaları çelişkinin ötesinde bir anlama sahip elbet. Kiminle koalisyon? HDP ile asla. Bu tamamen siyasi bir intihar olur çünkü. Diğer formüllerin hangisi olursa fark etmez.” dedi.