BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Kuzu'dan kurşun gibi sözler

AK Partili Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi'ne resmen savaş açtı. Kuzu, seçim barajıyla ilgili verilebilecek bir kararın yok hükmünde olduğunu iddia etti.

Abone ol
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Anayasa Mahkemesi'nin yüzde 10'luk seçim barajını iptal etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Mahkemenin bu konuda yetkisiz olduğunu iddia eden Kuzu, verilebilecek hükmünde yok sayılacağını ileri sürdü.
 
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk ve Adalet Topluluğu tarafından düzenlenen 'Türkiye için Başkanlık Sistemi Modeli' konulu konferansa katıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın seçim barajıyla ilgili bireysel başvuru konusunda yaptığı açıklamalara ilişkin bir soruya şöyle cevap verdi:
 
"Açıklama sonrasında tepkimizi çok açık, net ve sert bir şekilde verdik. Kılıç'ın sonradan yaptığı açıklamada 'böyle bir şey demedim, çalışma devam ediyor' deyince artık tartışmanın bir anlamı kalmadı. Hakikaten tüyler ürperten yorumu bana ait değildir, gazeteciye aittir açıklamasını keşke daha önce yapsaydı. İki gün sustuktan sonra gelen aşırı eleştiriler karşısında mı yaptı, onu bilemiyorum. Kılıç'ın yaptığı düzeltmeyi, açıklamayı biz doğru ve samimi sayıyoruz. Sonucu bekleyeceğiz. Bu şekilde bir yöntemle, işin sonucu yüzde 10'luk seçim barajını iptal etme, yürürlükten kaldırma mümkün değildir, olacak bir şey değildir. Yaptım oldudan başka bir şey değildir. Tamamen yetkisiz ve yok hükmünde bir işlemdir. Yapacaklarını sanmam. Yaparlarsa da dediğim şekilde sonuç budur. O zaman bu memlekette hiçbir kurumu yerinde tutamazsınız. Her kurum fiili durumlar oluşturur kendine göre, Türkiye'nin yaşama imkanı kalmaz. Yargı bu işin başını çekmemeli".
 
"İNSANLARIN ONURU YÜZDE 10'LUK BARAJDAN DAHA MI AŞAĞIDA?"
 
Kuzu, bireysel başvurunun Anayasa Komisyonu Başkanı olarak kendi dönemlerinde geldiğini belirttiği konumasının devamında, şöyle konuştu:

"Bireysel başvuru yetkisini bu mahkemeye biz verdik, AK Parti döneminde verildi. Çok emeğim var. O kurum Türkiye'ye yakışır şekilde kullanılsın diye. Benim açılmış davam var, Anayasa Mahkemesi'ne benim bireysel başvurum var 6-7 ay önceden verilmiş. Hala bir ses yok. Eğer hakikaten Anayasa Mahkemesi'nin vakti varsa, benim talebime bir karar versin. Bana twitterdan ağır küfürler var. Anayasa Mahkemesi evvela bunlara bir çözüm bulsun. İnsanların onuru yüzde 10'luk barajdan daha mı aşağıda."