BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.505,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Kılıç'tan seçmene uyarı!

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Ahmet Şükrü Kılıç, milletvekili adaylarının Erdoğan ve Davutoğlu'nun hizmetleri üzerinden siyaset yapmalarına karşı çıktı.

Abone ol
AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Ahmet Şükrü Kılıç, milletvekillerinin Erdoğan ve Davutoğlu üzerinden siyaset yapmayı bırakmaları gerektiğini söyledi. Asıl önemli olanın milletvekillerinin şahsında, seçmenin "sen bu ülke için hangi hizmeti ürettin" sorusunu sormaları gerektiğini anlatan Kılıç, Türkiye'nin sancılı bir doğum yaşadığını belirterek, bu süreçte herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

AK Parti için Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davasında, hakkında 5 yıl siyaset yasağı istenen Ahmet Şükrü Kılıç, Konya'daki temayül yoklaması sonrası konuştu. Milletvekilleri dahil adayların da kendi hizmetlerinden daha çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu üzerinden geliştirilen bir siyaset anlayışına sahip olduklarını ve bu iki ismin ürettikleri hizmetlerin anlatıldığını ifade eden Kılıç, seçmenin partisi ne olursa olsun kendisinden oy isteyen siyasiye "sen bu şehre, bu insanlara hangi hizmeti ürettin" sorusunu sormaları gerektiğini söyledi.

"BEDEL ÖDEMEYENLERİ GETİRDİĞİNİZDE..."

Başbakanlık müşavirliğinden istifa ettikten sonra AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Kılıç, bugüne kadar başta "kooperatiflerde A Grubu hissenin iptali, tüp bebek masraflarının devlet tarafından karşılanması" gibi yasalaşan düzenlemeler için mücadele ettiğini söyledi. Yine "paralel yapı" ile mücadelede Prof. Dr. Sami Karahan’ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Kılıç, Ergenekon davasında “Başörtüsü Yahudi geleneğidir, Müslümanlar mikro faşisttir” diyen Prof.Dr.  Şahin Filiz’le ilgili yazdığı yazılardan dolayı 1.5 yıl hapis cezası aldığını, Yargıtay’ın kararı bozduğunu söyledi. İslami kimliğinden dolayı DGM'de yargılandığını ve üst üste cezalar aldığını da söyleyen Kılıç, "Toplumda karşılığı olmayan, bu uğurda mücadele vermeyip, bedel ödemeyen kişilerin bir yerlere geldiğinde hepimize bedel ödetiyorlar" diye konuştu. Kılıç şunları söyledi;

“Türkiye bir sistem doğuruyor, sancılı bir doğum olacak, hepimiz bu sistemin uzuvlarının tam olarak doğmasında sorumluluk taşıyoruz, istiklal mücadelemizde bizlerin sorumluluğu en az Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başkanımız Davutoğlu kadar olmalıdır. Bu hepimizin mücadelesi, hepimizin kaderi, siyaset hepimizin kaderini belirliyor, kaderlerimize ortak olmalıyız” dedi.