BIST 9.716
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,73
HABER /  GÜNCEL

AK Partili kadın vekil hadım cezası dedi

Türkiye Özgecan için tek yürek oldu. Gündemi sarsan olayda tecavüzcülere yönelik cezaların artırılması gündemde.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

AK Parti İzmir milletvekili Nesrin Ulema, Özgecan cinayetini ve gündeme gelen idam tartışmasını internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a değerlendirdi. 

Yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ulema, insan olaya dışardan baktığında hırsla linç etmek istiyor ama hukuk devletinde böyle bir şey yapamazsınız" dedi. 

Bu tip olayları gerçekleştiren kişilerin psikolojik sorunları olduğunu söyleyen Ulema, idam cezasının bir daha geri gelmeyeceğini ama hadım cezasının düşünülebileceğini söyledi.

CEZALAR YETERLİ DEĞİL

Kabul edilemez, insanlık dışı bir olayla karşı karşıya kaldık, yüreklerimiz bir kez daha dağlandı ama bu olaylar bize şunu gösteriyor ki; özellikle tecavüz suçu işleyenlerin cezalarının ülkemizde çok daha fazla ağırlaştırılması gerekiyor. İdam düşünülebilir mi, hadım cezası mı olur, bunu kamuoyunun tartışması gerekiyor. Ama şu an bir gerçek var ki, bu cezalar şu an yetersiz ve caydırıcı değil.

LİNÇ ETME, YOK ETME İSTEĞİ İLE YÜKLENİYORSUNUZ

Olaya baktığınız zaman insan olarak gerçekten böyle bir olayı gerçekleştirene karşı onu linç etme, yok etme isteği ve hırsla yükleniyorsunuz. Tabii ki bu hukuk devleti çerçevesinde gerçekleştirilemez ama verilecek cezanın kamuoyu tarafından tartışılması gerekiyor. İdam ve hadım cezası ile ilgili toplum nezdinde vicdanları rahatlatacak bir cezanın gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

İDAMIN GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL 

Ben, şu anda ülkemizde idam cezasının geri gelmesinin çok da mümkün olmayacağını düşünüyorum ama bu tür işlenen uçlar karşısında da eğer yaptırımlar artırılmazsa bunun önüne geçmenin mümkün olmadığını da düşünüyorum. Çok daha sert cezalar gelmeli, hadım cezası olabilir. Özellikle tecavüz gerçekleştiren kişilere karşı hadım cezasının çok daha caydırıcı olabileceğini düşünüyorum.

HADIM CEZASI CAYDIRICI OLABİLİR

Zaten detayına indiğiniz zaman bu insanların psikolojik sorunları olan insanlar, eğitimden yoksun olan, insanlıktan nasibini almamış kişiler. Siz hadım cezasını yada hadım cezasını koysanız bile bu normal psikolojiye sahip olmayan insanların çok da değerlendirecek durumda olduklarına inanmıyorum ama bunun dışında sadece tecavüz suçunu gerçekleştiren birçok sapık var, hadım cezasının bu kişiler için caydırıcı olabileceğini düşünüyorum, Allah bir daha böyle olaylar yaşatmasın.