BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili İnceöz'den Meclis'te hendek çıkışı

Meclis Genel Kurulu'nda Cizre'de bodrum katında mahsur kaldığı iddia edilen 22 kişiyle ilgili tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, HDP'lilere sert çıktı.

Abone ol

Meclis'te  HDP ve AK Partili milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin nedeni HDP'li vekillerin Cizre'de bir bodrum katında mahsur kaldıklarını iddia ettikleri 22 vatandaşla ilgiliydi.

Günlerdir süren ambulans krizini gündeme getiren HDP'liler hükümeti bölgeyi gözden çıkarmakla suçlayınca AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz sert bir dille HDP'yi eleştirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise parlamentoda, neredeyse her partide Kürt kökenli milletvekilleri olduğunu ve Genel Kurul salonunda iç içe oturduklarını vurgulayarak ve HDP Grubu'nu işaret ederek, "Eğer bir sorun olsaydı sadece orada otururdu, sadece bu bile bunu göstermektedir" diye konuştu.

Sokağa çıkma yasaklarının nedeninin, terör örgütü PKK'nın bölgedeki sivil halkın canını ve malını tehdit etmesinden kaynaklandığını dile getiren İnceöz, "Orada bir terör sorunu vardır ve bu çözülene kadar da bu yasaklar uygulanacaktır. Çukurlar kapanana kadar da uygulanmaya devam edecektir" dedi.