BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Gül'den Demirtaş eleştirisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, HDP'yi eleştirdi PKK'nın sokaktaki sade vatandaşı da öldürmeye başladığını söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın seçimle ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır diye konuşan Gül, PKK'nın son dönemde sivil vatandaşları da öldürmeye başladığını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül'ün başkanlığında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen heyet, terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Fırat Sımpil'in ailesine taziyede bulundu.
 
Gül, burada yaptığı açıklamada, Sımpil'in gencecik yaşta teröristlerin hain saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.
 
Heyetle Başbakan Ahmet Davutoğlu adına taziyede bulunmak üzere Silvan'a geldiklerini belirten Gül, yaşananların üzücü olduğunu dile getirdi.
 
Terör örgütü PKK mensuplarının sivil vatandaşları da öldürdüğünü belirten Gül, şöyle konuştu:
 
"Bu vahşet ve bu hain saldırı terörün ne boyutta olduğunu gözler önüne açıkça seriyor. Maalesef son zamanlarda sivil ölümler gerçekleşiyor, bunu yapan terör örgütüdür. Aslında bu hikayeleri 90'lı yıllarda bu bölge çok yaşadı. O zaman devletin içerisine sızmış belli çeteler, jitemvari illegal yapılar 90'lı yıllarda bu gibi sivil ölümlerini gerçekleştiriyordu, bir şekilde faili meçhuller oluyordu. Şimdi 90'lı yıllara götürülen tablolar görüyoruz ve bunun da müsebbibi terör örgütüdür. 90'larda yaşanan bu tabloyu tekrar bu bölge halkına yaşatmaya çalışıyor." 
 
Silvan'da hendek kazarak bölge halkının yaşamının çekilmez hale getirildiğini ifade eden Gül, Silvan'da terörün en koyu şekilde hissedilmesinin müsebbibinin terör örgütü PKK olduğunu vurguladı.
 
Olaylar sonucunda zarar gören vatandaşların zararının devlet tarafından karşılanacağını aktaran Gül, şöyle devam etti:
 
"Sırtını PKK'ya dayayanlara da buradan ifade etmek lazım. Bölgeden haberler geliyor 'seçim güvenliği yok' diye. Demirtaş'ın açıklamasını gördük. Bölgedeyiz, gerçekten bölgede şehirleri terörize eden, şehirde milislerini silahlandıran, şehrin huzurunu bozan ve bölge halkının huzurunu kaçıran terör örgütüne maalesef sırtını dayayan bu siyasi kadro hiçbir söz söylemiyor. Bugün 12 yaşında hayatını kaybeden Fırat Sımpil'in katilleri olan terör örgütü ve ona sırtını dayayanlar da maalesef bir. Bu anlamda hala barış söylüyorlar, buna kimsenin inanmasını beklemesinler."
 
Heyet olarak bölgede incelemelerde bulunduklarını dile getiren Gül, şunları kaydetti:
 
"Bütün bölge halkı operasyonlardan, devletin kendi yanında olduğunu hissetmekten memnun. Çünkü Türküyle Kürdüyle bu bölge halkı bin yıl beraber yaşamış ve yaşamaya da devam edecek. Herkes bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bunu bozmaya çalışanlara da devlet ve millet her türlü dersi verecek. Buradan herkesin söylediği ortak söz 'edi bese' (artık yeter). Şehirde sivillerin ölmesini sağlayan ve bunu amaçlayan bir özerklik, öz yönetim gibi iddialarla aslında şehirde siviller ölsün, Kürt halkı ölsün diye bunun dolaylı bir sonucu da var ama buna ne bölge halkımız müsaade edecek ne de devletimiz müsaade edecek."
 
Gül, sivillerin öldürülmesine neden olan ve şehirleri terörize eden terör örgütüne herkesin "dur" demesi gerektiğini sözlerine ekledi.