BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  SEÇİM

AK Parti'li gruptan Bozdağ'a şok protesto

Kastamonu'da seçim çalışmalarını sürdüren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görülmemiş bir protestoyla karşılaştı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, seçim çalışmalarına Kastamonu'da devam etti.

Bozdağ'ın Kastamonu Devrekani İlçesi'ndeki seçim çalışmalarına ise protesto gösterisi damga vurdu. Protestoyu ilginç kılan ise AK Parti'li bir grup tarafından yapılması oldu.

Kastamonu kent girişindeki Kadıdağı mevkiinde Vali Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Bozdağ, buradan Vali Bektaş'ın makam aracına binerek Devrekani İlçesi'ne gitti.

İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Bozdağ, Kaymakam Serdar Kaya'yı makamında ziyaret etti.

ADAY GÖSTERİLMEYEN AK PARTİ'LİDEN PROTESTO

Bakan Bozdağ'ın Kaymakamlık ziyareti sırasında, AK Parti'den aday gösterilmeyince istifa ederek bağımsız seçime giren Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu'nu destekleyen kalabalık bir grup ilçe merkezinde toplandı. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'ye tepki gösterip 'Hakkının değil halkın dediği olacak' yazılı döviz taşıyan kalabalık, Bakan Bozdağ önlerinden geçerken sloganlarla tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Aliustaoğlu ise Bakan Bozdağ'ın yanına yaklaşık "Hoşgeldiniz" diyerek elini sıktı. Bakan Bozdağ'ın, "Bu yaptığın terbiyesizlik" demesi üzerine Başkan Aliustoğlu da kalabalığa, "Yuhalayın arkadaşlar" diye bağırdı. Bunun üzerine kalabalık Bakan Bozdağ'ı yuhaladı. Bakan Bozdağ'ın arkasından sloganlarla yürümek isteyen gruba polis engel oldu. Polis ve kalabalık arasında arbede yaşandı.