BIST 9.551
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Gedikli'den Kıbrıs uyarısı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, KKTC’de önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, Kuzey ve Güney Kıbrıs arasında başlayan müzakere görüşmelerinin sonuçlarının iki taraf için de eşit kazanımlarla sonuçlanması gerektiğini belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

Gedikli, “Bu asla bir al-ver sürecine dönüşmemeli. Müzakerelerde Kuzey Kıbrıs tarafının çıkarları üzerinden Türkiye Cumhuriyeti ile husumeti olanların hesaplanmasına ve pazarlığa dönüşürse vahim olur” dedi.

7 Haziran'daki seçimler öncesinde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelen Gedikli, KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın kararlarına saygı duyduklarını belirtti. Milli iradeye her zaman saygılı olduklarını ifade eden Gedikli, yüzde 60.5 oy oranı ile seçilen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı tebrik ettiğini kaydetti.

Kuzey ve Güney Kıbrıs arasında yeniden başlayan müzakere sürecini de değerlendiren Gedikli, her zaman barıştan yana olan Türkiye Cumhuriyeti’nin müzakerelerin yeniden başlamasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Gedikli, müzakere sürecinin bir al-ver sürecine dönüşmemesi gerektiğini dile getirdi. Müzakere sürecinin devam edebilmesi için her iki taraf için de eşit kazanımların olması gerektiğini belirten Gedikli, “Ancak Kuzey Kıbrıs tarafının çıkarı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti ile husumeti olanların hesaplaşmasına ve pazarlığına dönüşürse vahim olur” dedi.

“Türkiye’nin Kıbrıs halkına olan duyarlılığı emin olun hep aynı” diyen Gedikli, “Kuzey Kıbrıs halkı ve gelecek nesillerde aynı hassasiyeti ve sevgiyi Türkiye için göstersin. Kıbrıs ve Türkiye’nin şehitliklerinde koyun koyuna yatan evlatları olduğunu unutmak mümkün değildir. Onların ruhunu incitecek hiçbir girişimi onaylamamız mümkün değildir” diye konuştu.

AKINCI'NIN SÖZLERİ

Küresel ekonomide yaşanan sıkıntıların görüldüğünü, her geçen gün azınlıklar üzerinden ya da her ülkenin uzun yıllardır devam eden toplumsal, sosyolojik yaraları üzerinden bir kaşıma süreci yaşandığına dikkat çeken Gedikli, bu konuda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Dış ilişkileri, uluslararası ilişkileri ve ekonomiyi eski dünya parametreleri ile çözümlemenin, siyaset üretmenin çok sağlıklı sonuçlar vermeyeceğine dikkat çeken Gedikli, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde sayın Mustafa Akıncı’nın ‘hep yavru vatan olarak mı kalalım’ sözlerine tepkisinin altında yatan neden de tam olarak bundan ötürü idi. Evlatlarımızı iyi bir gelecekleri olsun, elleri ekmek tutsun diye hep destekleriz değil mi? Ancak ekmeği eline alan evlat saygı ve sevgi konusunda herhalde bir anda değişik tutum içine girerse bu anlaşılır bir durum olmaz. KKTC’nin ekonomik olarak büyümesi ve gelişmesi her açından Türkiye’nin destekleyeceği ve isteyeceği bir durumdur. Aksi yorumlar toplum mühendisliği konusunda küresel odakların mahirliğidir bunu da bilesiniz” ifadelerini kullandı.