BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li Elitaş'tan zeytinliklerle ilgili flaş açıklama

Zeytinlik yasa tasarısıyla ilgili son dakika haberleri var. Tarkan'ın da tepki gösterdiği zeytinlik yasa tasarısı komisyona geri çekildi. Haberi de Elitaş duyurdu. Bugün ünlü şef Arda Türkmen'den de tasarıya tepki geldi.

Abone ol

Kamuouyunda tepki yaratan ve zeytinlik alanları fabrika gibi yapılaşmalara açan tasarı geri çekiliyor. Haberi Mustafa Elitaş verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, zeytinlikle ilgili düzenlemenin komisyona çekileceğini belirterek, "Üretim Paketi'nin ikinci maddesi olan zeytinlikle ilgili düzenleme komisyona çekilecek. Komisyon, o maddeyi yeniden görüşecek. Ya aynen kabul edebilir ya da komisyon değiştirerek, kabul edilebilir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Meclis'teki siyasi partilerin grup başkanlarıyla gerçekleştirdiği iç tüzük konulu toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

MECLİS, 15 TEMMUZ'DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

ZEYTİNLİK TASARISI NOTLARI
*Zeytinlikleri yok edeceği endişesi yaratan tasarı daha önce 6 kez meclisten geri dönmüş bir tasarı.

*Tarkan zeytinlik tasarına tepki gösteren ilk isim oldu. Sanatçı Twitter hesabından şunları yazdı :
-“Bir ülkenin en büyük nimeti, değeri onun doğasıdır. Zeytin ağaçları Anadolu’nun hazinesidir belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın”.*
Tarkan’ın zeytinlik açıklamasına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü verdiği yanıtla olay oldu. Bakan şöyle dedi: 
-“Tarkan'ın zeytinlikleri mi varmış, ne yapacakmış zeytinlikleri?”

*Zeytinlik tasarısı geçerse ne olacak bu alanlar 'zehirli atık salan fabrikalar da dahil' yapılaşmaya açılmış olacak.

TÜRKİYE ZEYTİNİ EŞSİZ ÇÜNKÜ...
Ünlü şef Arda Türkmen instagramında şunları yazdı:

-Türkiye'deki zeytin agaçları, İspanya İtalya gibi diğer ülkelerdeki zeytin ağaçlarından çok daha yaşlı, eski ve güzel meyveli ağaçlardır ... O yüzden Türkiye'deki zeytinlerin yagı, lezzeti eşsizdir ... Zeytin ağacı yüzyıllarca yaşar, rüzgara, sıcağa değişken koşullara duyarlıdır ... Meyvesinin sütü yaşken cilde sürülür , olgunlaşinca zeytin olur, sıkılınca yağı lezzet olur, gövdesinin gölgesi gün olur güneşte size siper olur. Zeytin kutsaldır, zeytine, zeytinliklere kıymayın ağalar!

Meclis'in tatil takvimiyle ilgili bilgi veren AK Parti'li Elitaş, "Bazı düzenlemeler tamamlandıktan sonra TBMM, 15 Temmuz'a kadar ara verecek. 15 Temmuz'da, 15 Temmuz'la ilgili bir anmayla ilgili olağanüstü toplantı gerçekleştireceğiz. Daha sonra 12 Eylül ya da 19 Eylül tarihinde TBMM, çalışmalarına devam edecek" dedi.

"AYNEN YA DA DEĞİŞTİRİLEREK KABUL EDİLEBİLİR"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, Sanayi Üretimi Reform tasarısında yer alan zeytinlik alanları ilgilendiren düzenlemenin köpürtülerek, doğru olmayan bir şekilde 'zeytin yasası' haline getirildiğini savundu. Zeytinlikle ilgili düzenlemenin komisyona çekileceğini açıklayan Elitaş, şöyle konuştu: "Üretim paketinin ikinci maddesi olan zeytinlikle ilgili düzenleme, komisyona çekilecek. O düzenleme, komisyona geri çekilecek ve diğer maddelerin görüşülmesine devam edilecek. Hem Tarım Bakanlığının hem Sanayi Bakanlığının hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hem de Orman Bakanlığının bu konuyla ilgili görüşleri alındıktan sonra taraflarla da bu konu değerlendirilmiş olacak. En uygun ve doğru düzenlemenin yapılmasını arzu ediyoruz. Komisyon, o maddeyi yeniden görüşecek. Ya aynen kabul edebilir ya da komisyon değiştirerek, kabul edilebilir"

Zeytinlik yasa tasarısı nedir Meclis'ten geçerse ne olacak?