BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Elitaş'tan muhalefete uyarı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mustafa Elitaş, muhalefeti uyardı Türkiye'nin hiçbir zaman hükümetsiz kalmayacağını söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, hükümetin görev başında olduğunu ifade ederek Türkiye'nin hiçbir zaman hükümetsiz kalmayacağını söyledi.
 
Elitaş, partisinin Zonguldak İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da gerçekleştirilen milletvekili seçimlerinde sandığa giden seçmenin yüzde 95'inin mecliste temsil edildiğini söyledi.
 
Seçmenin, AK Parti'yi tek başına iktidar yapmadığını, diğer siyasi partilerle birlikte hareket ederek, hükümet kurmasını istediğini ifade eden Elitaş, şöyle devam etti:
 
"Bu bilinç içerisinde Sayın Genel Başkanımızın ve Başbakanımızın geleneksel balkon konuşmasında ifade ettiği cümleler şuydu; 'Türkiye için ne gerekiyorsa, AK Parti olarak her şeyi yapmaya hazırız. İktidar ortağı olmaksa amenna. Muhalefetse başımızın tacı' ve 'Millet iradesi 7 Haziran'da tecelli etmiştir.' O günden bugüne süreç devam ediyor. 7 Haziran'dan bugüne bütün partilerin siyasi temsilcileri, temsilci olmayanları, milletvekilleri, yöneticileri ve her mikrofonu bulan bir şeyler söylemeye çalıştı ama partimizin Genel Başkanı ve yetkilileri, 'hiç kimseyi incitmeden, kırmadan, darıltmadan ve yanlış bir şey ifade etmeden birlikte beraber koalisyon kurmaya çalışacağız' dedi. CHP ve MHP olabilir. Onların değerlerine ve yaptıkları faaliyetlere herhangi bir kırıcı nitelikte bulunmadan büyük bir gayretle bugüne kadar geldi."

RANDEVULAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partilerinin Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görevini tevdi ettiğini dile getiren Mustafa Elitaş, "Yarın Başbakanımız Bosna Hersek'e gidecek. İki günlük bir ziyaret programı var. Döndükten sonra siyasi partilerden randevu taleplerimiz olacak. 13, 14 ve 15 Temmuz'da, hangi parti ne zaman müsaitlerse o çerçevede bize verecekleri randevu doğrultusunda biz onlarla görüşeceğiz. Bayramdan sonra ikili görüşmelere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE KOALİSYON UYARISI 
 
Siyasi partilerin genel merkezleri, genel başkanlarının 7 Haziran'dan önce seçim platformunda yaptıkları davranışları bir kenara bırakmalarını isteyen Elitaş, "Teşkilatlarına konuştukları gibi medya aracılığıyla siyaset kurumuna mesaj göndermesinler. Ellerindeki taşı ve sıkılı yumruklarını açsınlar. Önümüzdeki hafta ziyaret edeceğimiz çerçevede bir samimiyet ve nezaket içerisinde bizlere ellerini uzatsınlar. Bu muhabbet çerçevesinde görüşmelere başlayalım diyoruz ama hala görüyorum ki elleri taş dolu ve yumruklar sıkılı. 'Gelirseniz karışmam ha' diyen demeçlerle bir hükümet ortaklığı görüşmeleri devam ediyor. Türkiye hiçbir zaman hükümetsiz kalmaz. Şu anda da hükümet devam ediyor" şeklinde konuştu.