BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.425,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Elitaş: Mertse bunu söylemeli

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önceki gün mecliste yaşanan kavgaya ilişkin HDP'li vekillerin tavrına tepki gösterdi.

Abone ol

İdris Baluken'in kendisine tekme yumruk salladığını iddia eden Elitaş, "Niye bunu söyleyemiyor. Mertse bunu söylemeli." dedi.

Muhalefetin amacının kavga çıkarmak olduğunu söyleyen Elitaş, "Niçin polise tokat atmış bir milletvekilini, Sebahat Tuncel'i benim üstüme gönderiyorlar? " açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan kavgaya ilişkin, "Kadın grup başkanvekilleri de dahil olmak üzere üç partinin grup başkanvekillerinin hepsi Ayşe Nur hanıma (TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı) sözlü şiddet uygulamışlardır, psikolojik baskı altında bırakmışlardır. Ayşe Nur hanım revire gitmek zorunda kalmıştır. O baskılar altında dayanamamıştır. Önce onların bir sakinleşmesi gerekir" dedi.

Elitaş, TBMM'de gazetecilerin Genel Kurul'daki gerginliğe ilişkin sorularını yanıtladı.

Muhalefetin İç Güvenlik Paketi'ne itiraz ettiğini, ancak itirazlarına ilişkin somut öneriler sunmadığını ifade eden Elitaş, "Kim korkar bu yasadan Allah aşkına? Molotof taşıyanlar, kötü niyetliler, suç işlemeye meyilli olanlar korkar. Normal bir Türk vatandaşının bundan korkmaması gerekir. Zorla, tehditle kepenkleri kapattırılan, çocukları gösterilerin önüne konulan aileler bu yasadan memnun kalır. Çünkü tehdit unsurunu ortadan kaldırıyor" dedi.

"Niçin polise tokat atmış Sebahat Tunceli benim üstüme gönderiyorlar?"

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün yaşanan gerginliğe ilişkin de Elitaş, şunları kaydetti:

"Muhalefetin önce bir sakinleşmesi, aklıselim olması gerekir. Şu anda muhalefet sakin değil. Muhalefet, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur hanımın odasında konuştuğumuzda Ayşe Nur hanıma yapılan şiddeti ben içime sindiremedim. Kadın grup başkanvekilleri de dahil olmak üzere üç partinin grup başkanvekillerinin hepsi Ayşe Nur hanıma sözlü şiddet uygulamışlardır, psikolojik baskı altında bırakmışlardır. Ayşe Nur hanım revire gitmek zorunda kalmıştır. O baskılar altında dayanamamıştır. Önce onların bir sakinleşmesi gerekir.

Zaten muhalefetin Salı günü istediği kavga çıkarmaktı. Niçin polise tokat atmış bir milletvekilini, Sebahat Tuncel'i benim üstüme gönderiyorlar? Tokat atsın diye gönderiyorlar. İdris Baluken niye bana tekme, yumruk sallar? Niye bunu söyleyemiyor. Mertse bunu söylemeli. 'Ben Elitaş'a yumruk salladım ama vuramadım' diye niye mertçe söylemiyor? İşte ben bu mertliği bekliyorum. Ondan sonra kalkıyor, tehdit ediyorlar. Tehditlere pabuç bırakmayız biz."

"HDP'nin tüm kadınlardan özür dilemesini bekliyorum"

Elitaş, kadına şiddetin kınandığı bir genel kurul birleşiminde iki kadın milletvekilinin piyon olarak kullanılarak bir AK Parti Grup Başkanvekiline şiddet uygulanmaya çalışıldığını ifade ederek, HDP'nin tüm kadınlardan özür dilemelerini beklediğini de söyledi.