BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Eker'den flaş terör açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti. Eker, Çözüm Süreci'nde örgütün silah bırakma sözünü tutmadığını söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, Türkiye'de ne zaman barış tesis edilmek istense terör örgütü PKK'nın bu projeleri sabote ettiğini söyledi. Çözüm Süreci'nde PKK'nın silah bırakmak üzereyken birilerinin kulaklarına fısıldadığını anlatan Eker, Gezi sonrası örgütün her türlü kepazeliğe başvurduğunu söyledi.

Silvan ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, parti olarak 2003 yılından beri bu bölgede barışı tesis etmek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Çözüm Süreci'nde silahlarını gömüp Türkiye'nin dışına çıkacağını ama birilerinin onların kulağına fısıldadığını ifade eden Eker, "Gezi olayları sırasında dediler ki 'Bunu yapmayın, bu silahlar size lazım olacak'. Millete ve bizlere verdikleri sözü tutmadılar ve tekrar kan dökmeye, saldırmaya başladılar. Bunun acısını en çok gören yerlerden bir de Silvan'dır." diye konuştu.

"KÜRTLER BÜTÜN DEĞERLERE SALDIRIYOR"

Ne zaman barışı tesis etmek için çaba gösterilse, terör örgüt PKK'nın bu projeyi sabote ettiğine dikkat çeken Eker, Kürtlerin dini, dili, adeti ve örfüyle bu örgütle hiçbir ilişkisi olmadığını belirtti.

Eker, "Terör örgütü, Kürtlerin bütün değerlerine saldırıyor. Onun için onlar ve siyasi türevleri bizi temsil etmiyor. Biz kendi değerlerimizle ve inancımızla tanınıyoruz." dedi.