BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Eker'den dünyaya FETÖ uyarısı

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 170 ülkede faaliyet gösteren FETÖ konusunda, dünyanın dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), sadece Türkiye'ye dönük bir tehdit olmadığını belirterek, "Dünyanın yaklaşık 170 ülkesinde bu çetenin, bu organizasyonun legal görünümlü faaliyetleri, okulları, çeşitli şirketleri var. Bu işin legal yüzü, bu yüzün arkasında karanlık ve tüm Müslümanlara dönük bir tehlike ve tehdit var." dedi.

Eker, partisinin genel merkezinde, Avustralya Türk Enstitüsü heyetini kabulünde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Avustralya'daki sivil toplum kuruluşlarının geniş bir heyetle Türkiye'ye gelmelerinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin, 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe teşebbüsüne tanık olduğunu, TBMM'nin bombalandığını söyleyen Eker, parlamentonun; milletin, demokrasinin kalbi olduğunu, darbecilerin demokrasiye saldırmayı hedeflediğini vurguladı.

Darbecilerin, silahlı kuvvetlerin üniformalarını giyen, burada yuvalanan hainler olduğunu aktaran Eker, darbenin arkasında Müslümanların zekat paralarını, sadakalarını, fitrelerini, kurban paralarını toplayıp bu silahları Müslümanlara karşı kullanan hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün bulunduğunu ifade etti.

FETÖ'nün en büyük zararı Müslümanlara verdiğini aktaran Eker, şöyle devam etti:

"O gece milletimiz Cumhurbaşkanı'mızın çağrısını duyar duymaz sokaklara döküldü. Bu dünyada eşi benzeri görülebilecek bir direniş değil. Milletimiz o gece çok asil bir duruş sergiledi ve her yaştan, her siyasi görüşten, her sosyal gruptan milyonlarca vatandaşımız sokaklarda günlerce demokrasi nöbeti tuttu.

Şu anda milletimiz teyakkuz halinde bekliyor. Çünkü bunlar hain bir örgüt, gizlilik üzerine bina edilmiş. Bir legal faaliyetler gibi görülen yüzü, bir de görülmeyen, derin, gizli bir örgüt gibi çalışan hain bir faaliyetin unsurları. Biz Türkiye'de bunlarla mücadele ediyoruz. İnşallah biz bunların bütünüyle Türkiye'den köklerini kazıyacak, etkilerini ortadan kaldıracağız."

"GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRECEKSİNİZ"

FETÖ'nün sadece Türkiye'ye yönelik bir tehdit olmadığına dikkati çeken Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sadece Türkiye'ye yönelmiş bir tehdit değil. Dünyanın yaklaşık 170 ülkesinde bu çetenin, bu organizasyonun legal görünümlü faaliyetleri, okulları, çeşitli şirketleri var. Bu işin legal yüzü, bu yüzün arkasında karanlık ve tüm Müslümanlara dönük bir tehlike ve tehdit var.

O ülkelere çağrımız şudur, bundan ibret alın ve bu terör örgütünü legal görünümlü faaliyetlerinin tamamını engelleyin. Onları mutlak suretle kontrol altında tutun. Onları inceleyin, soruşturun. İnanıyorum ki derinlemesine soruşturulduğunda bu örgütlerin gerçek yüzünü göreceksiniz. Tüm ülkelere çağrımız budur. Bu bir dost uyarısı, bir de yaşadığımız acı tecrübenin sonunda paylaşmak istediğimiz bir bilgidir."