BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Devran'dan Gezi benzetmesi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Yusuf Devran, Gezi Parkı eylemlerine destek veren Almanya'nın bugün aynı şeyleri yaşadığını söyledi.

Abone ol
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Yusuf Devran, Almanya'daki olayların Gezi'nin şifresini yeniden çözdüğünü söyledi. Gezi Parkı olaylarının AK Parti hükümetini yıkmaya yönelik darbe girişili olarak nitelendiren Siyasal İletişim Uzmanı Devran, Gezi'de göstericilere destek olan Almanya'nın bugün kendi vatandaşına terörist muamelesi yaptığını söyledi.

Siyasal İletişim Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Devran, Almanya'nın çifte standardını gözler önüne serdi. AK Parti'den Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Devran, Gezi Parkı olaylarını hatırlattı, o dönemde darbe girişimine Almanya'nın destek verdiğini söyledi. İşte Devran'ın o sözleri;

“Gezi Parkı eylemlerinin AK Parti hükümetini yıkmaya yönelik darbe girişiminin bir türevi olduğunu o tarihlerde söylemiştik. 

AK Parti sayesinde ülkemizin istikrarına kavuşmasını ve küresel ölçekteki en güçlü birkaç ülkenin arasında Türkiye’nin de yer almasını hazmedemeyen dış mihraklar ülkemizi kaosa sürüklemek istiyorlar. 

Gezi Parkı eylemleri gibi senaryolarla AK Partiyi yıpratmak istediler. Şükürler olsun ki milletimiz AK Parti’ye sahip çıktı ve tüm bu çirkin hesaplar boşa çıkardı.

Dış güçlerin Türkiye’deki işbirlikçilerinin arasında “paralel yapı” olarak bilinen mihraklar da bulunmaktaydı. Bunlar pek çok dış bağlantılar ile Türkiye’de kaos yaratarak siyasi kriz yaratmak istediler. Bu yolla AK Partiyi iktidardan uzaklaştırabileceklerini umut ediyorlardı. 
 
Bunun adına tam anlamıyla şer güçlerin çirkin ittifakının tezgahladığı darbe denir.

İlahi adalete bakın ki, o tarihlerde Türkiye’yi en fazla ve en üst düzeyde eleştiren bir ülke olan Almanya bu günlerde yangın yerine döndü. Almanya’daki iç kargaşanın ve direnişin gerçekten haklı nedenleri var. Almanya’da güvenlik güçleri Alman halkına karşı işgal kuvvetlerinin askerleri gibi davranıyor. Yüzlerce eylemci yaralı. Almanya adeta Gestapo dönemini yaşıyor. 
 
O günlerde, gezi eylemcilerini kahraman ilan eden Alman yetkililer ve medya mensupları, Alman halkının haklı direnişçilerini neredeyse terörist ilan etti.  Kaos ve kargaşa yaratan kişiler olarak tüm dünyaya göstermeye çalışıyorlar.

Gerçekten de bunun adına ilahi adalet denir. Umut ediyoruz ki Almanya, bundan sonra kendi işine bakar ve Türkiye’nin iç işlerine karışmaktan vaz geçer.”   

Tek ve çok önemli isteğimiz Vatandaşlarımızın bu olaylardan gerekli dersi çıkarması ve uyanık olmasıdır.