BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Dağ'dan Gül'e sert sözler: O haindir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın bayramlaşma töreninde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yüklendi. İşte Dağ'ın o çok tartışma yaratacak sözleri;

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davasına ihanet ettiğini söyledi. Dağ, "Erdoğan karşısında CHP, HDP, Saadet, ittifak ile aday olmayı düşünen biri haindir. Başka bir şey denmez ona” diye konuştu.

İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte dün AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın bayramlaşma törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türk ekonomisinin makro dengelerinde bir sorun olmadığını söyleyerek, dolar üzerinden operasyon çekildiğini, 15 Temmuz'da kimler rol aldıysa bu operasyonda da aynı aktörlerin yer aldığını söyledi.

ABDULLAH GÜL İHANET ETTİ

Konuşmasında, 2007'deki e-muhtıra olayını da hatırlatan Dağ, sözü 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e getirdi. Gül'ün AK Parti davasına ihanet ettiğini söyleyen Dağ, “O da bu harekete ihanet edenlerden birisidir. Adaylık ile ilgili açıklama yapana kadar ‘kurucumuzdur’ diye hiçbir kelamımız olmadı ama Recep Tayyip Erdoğan karşısında CHP, HDP, Saadet, ittifak ile aday olmayı düşünen biri haindir. Başka bir şey denmez ona” diye konuştu.

"FIRSAT VERECEK DEĞİLİZ"

Brunson bahanesiyle birilerine bir takım fırsatlar vermeyeceklerini ifade eden Dağ, ABD'nin Suriye politikasını eleştirdi. Türkiye'den yargı meselesi ile ilgili tavizkar durum içerisinde bulunmasını kimsenin beklememesi gerektiğini belirten Dağ, şöyle konuştu:

"Bu ülke birilerinin ‘gel’ dediğinde geleceği, ‘git’ dediğinde gideceği bir ülke değil. Hem PYD, PKK’ya silah vereceksiniz, terör devleri kurmaya çalışacaksınız, 15 Temmuz’da o darbe girişiminin içinde olan kişiyi kendi içinizde barındıracaksınız, şimdi de gelip Türkiye’den yargı meselesi ile ilgili tavizkar durum içinde olmasını bekleyeceksiniz. Türkiye eski Türkiye değil. 15 günde yaptıkları, 90’lı yıllardaki Türkiye’de olsaydı çok daha farklı şeyleri konuşuyor olacaktık."