BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.412,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Çelik'ten muhalefete çağrı!

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP'nin ülkenin yarısında olmadığını söyledi.

Abone ol

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, CHP'nin Ankara'da yanlış hesap yaptığını söyledi. CHP'nin 2009'da da İstanbul'da aynı hatayı yaptığını anlatan Çelik, CHP'nin Türkiye partisi olamadığını iddia etti. Çelik, yerel seçimlerde bağımsızlar dahil tüm muhalefetin toplamının yine bir AK Parti etmediğini söyledi.

Hüseyin Çelik, 24 TV'de 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Çelik, seçimlerde 821 belediye kazandıklarını söyleyerek, AK Partili belediyelerin nüfusun yüzde 75'ine belediyecilik hizmeti götürdüğünü anlattı. İşte Çelik'in canlı yayındaki o sözleri;

Biz seçim öncesi tahminlerimize çok yakın bir sonuç elde ettik. Bizim bu kazandığımız 821 belediye, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 75'ini oluşturuyor. Yani AK Partili belediyeler, vatandaşlarımızın yüzde 75'ine belediye hizmeti götürecekler. Bu da çok çok önemlidir. 560 ilçe almışız, 213 belde ve 30 il belediyesi almışız, 18 büyükşehir belediyesi almışız. Bu çok önemli bir rakam. 

"YEREL SEÇİMLERİ FARKLIDIR"

Son seçimde yaklaşık yüzde 50 gibi bir rakam aldık. Yerel seçim havası başka bir şeydir, genel seçimin mantığıyla yapılması farklı şeylerdir. Mahalli seçimin kendine göre bir bir mantığı vardır. Baraj olmadığı için küçük partilere, bağımsız adaylara rahatlıkla oylar gidebilir. Rahatlıkla bize oy verecek seçmen bir bakmışssınız Fazilet Partisi'ne bir bakmışsınız Büyük Birlik Partisi'ne oy verebilir. 

"MUHALEFETİNKİ ZÜĞÜRT TESELLİSİDİR"

Oyların düştüğü iddiası muhalefetin züğürt tesellisidir. Her maçın bir kaybedeni vardır. Burada beraberlik söz konusu değildir. Bu konuda daha önce yüzde 60'lık bir bölümde belediyeleri kazanacağız demiştik. Yani muhalefetin hepsini topluyorsunuz bunlar yüzde 40 ediyor. Burada galibiyet ve zafer millete aittir. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı ter kokar. Sekiz sandık üst üste hiçbir zaman tesadüf, kısmet ve şansla tarif edemessiniz. Bu seçimlerin hepsinin galibi AK Parti oldu. 

"CHP ÜLKENİN YARISINDA YOK"

CHP'ye de MHP'ye de BDP'ye de sesleniyorum. Bölge değil Türkiye partisi olun. Bir AK Parti temsilcisi olarak sesleniyorum buradan. Şu an sadece bir tek Türkiye partisi vardır o da AK Partidir. CHP'nin yarısında yok! Şanlıurfa'da, Mardin'de, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Van'da, Kars'ta CHP'nin milletvekili yoktur. Böyle onlarca ilde yok milletvekilleri. 

"ANKARA'DA YANLIŞ HESAP YAPTILAR"

Bunlar şu hesabı yaptılar. Mansur Yavaş'ı MHP'den transfer ettiler. Mansur Yavaş'ı ben çok yakından tanımıyorum, medyadan biliyorum kendisini.

Tamam, yarışa girdi, ve hesabı şöyle yaptılar: CHP geçen seçim 31 almıştı, 27 de MHP almıştı. Toplam yüzde 58. Yüzde 60'la biz bu işi götürürüz dediler. Şartlanma var burada.

Şimdi siz, kendinizi kandırırsanız hüsrana uğrarsınız. Kendi kendinizi niye kandırıyorsunuz? Hatırlar mısınız, 30 Mart akşamı ben bir basın toplantısı yaptım, dedim ki "yalancının mumu yatsıya kadar yanar, yatsıya da az kaldı".

2009'DA İSTANBUL'DA DA AYNISINI YAPMIŞLARDI

Hatırlayın, 2009 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir'e aday olduğu zaman, Sayın Gürsel Tekin "seçimi biz aldık bitti" dedi. AK Parti'yle aralarında da 6 puan fark vardı. Bitti mi gerçekten?"