BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Belediye Başkanı FETÖ'den gözaltında

BURDUR'daki FETÖ operasyonunda son dakika gelişmesi. Operasyon kapsamında Bucak ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Mutlu gözaltına alındı.

Abone ol

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan isimlerden biri de AK Partili Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu oldu. Mutlu eşiyle birlikte gözaltına alındı.

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde belediye binasına gelerek Belediye Başkanı Süleyman Mutlu'yu gözaltına aldı.

Mutlu'nun eşi Mine Mutlu'nun da soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

MAKAM ODASI ARANDI
Polis ekipleri, Süleyman Mutlu'nun makam odası ile çiftin evi ve otomobilinde arama yaptı. Süleyman ve Mine Mutlu, daha sonra Bucak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SÜLEYMAN MUTLU KİMDİR?
FETÖ'den gözaltına alınan Süleyman Mutlu 1978 yılında Burdur’un Bucak İlçesinde doğdu.

Sırasıyla Bucak Mehmet Akif Ersoy İlkokulunu, Bucak Endüstri Meslek Ortaokulunu, Yabancı Dil Ağırlıklı Bucak Lisesini ve son olarak da Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesini bitirerek Su Ürünleri Mühendisi olarak iş hayatına başladı.

Çeşitli Sivil toplum kuruluşlarında başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapan Süleyman Mutlu , 2002 yılından beri Ak Parti’de siyaset yapıyor. Gençlik Kolları Üyeliği ile başlayan siyasi hayatı Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve Bucak İlçe Başkanlığı görevi ile devam etti. Süleyman MUTLU, 30 Mart 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Bucak Belediye Başkanı seçildi.

AİLESİ BALIK ÇİFTLİĞİ SAHİBİ

1987 yılından beri Babası Ahmet Usta ile beraber Kuşbaba Başgöz’deki balık çiftliğini işleten Süleyman Mutlu, 1991 yılında baba mesleği olan makine imalatçılığını Mutlu Makine Ltd. Şti. Adı altında aile bireyleri ile beraber sürdürmek. Evli olan Süleyman Mutlu'nun 2 çocuğu var.