BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

AK Partili başkan serbest bırakıldı

İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve yardımcısı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Abone ol

ADAPAZARI Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Dişli'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi, ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcısı Kamil Erkut Güre'nin talimatıyla Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Şube ekipleri tarafından gözaltına alınanan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, Meclis üyeleri Erol Aydın, Ömer Arslan, Mahmut Arslan ve Hasan Karagüzel ile encümen üyeleri ve ihale komisyonunda bulunan belediye görevlilerinin de bulunduğu 10 kişi dün akşam saatlerinde gözaltına alındı.

TCK'nın 235'nci maddesinden ihaleye fesat karıştırmak suçundan ifadeleri alınan şüphelilerden meclis üyeleri Ömer Arslan ve Erol Aydın savcılıktaki sorguları sonrasında serbest bırakıldılar. Aralarında Belediye Başkanı Süleyman Dişli, başkan yardımcısı Rıdvan Özüm, meclis üyeleri, encümen üyelerinin de bulunduğu 8 kiş gece yarısına doğru tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede yaklaşık 5.5 saat ifade veren aralarında Süleyman Dişli'nin de bulunduğu 8 kişi sabaha karşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.