BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li başkan evine döndü

Bölücü terör örgütü tarafından 2 Eylül'de Hakkari’nin Oğul köyü yakınlarında kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan, Habur’dan giriş yaptıktan sonra Hakkari’ye doğru yola çıktı.

Abone ol

Tarhan'ın yanında Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Şahin Çalışkan, Mazlum-Der Genel Yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Semavi, Mazlum-Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek ve Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen de yer aldı.

Silopi'deki Grant Otelin önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Mazlum-Der Genel yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Semavi, “Biz bir heyet olarak 31 gün önce PKK güçleri tarafından alıkonulan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan arkadaşımızı sağlık bir şekilde aldık. Serbest bırakılan başkan aşırı yorgunluk ve özel sebeplerden dolayı burada durmak istemedi. Başkan açıklamayı Hakkari’de yapacaktır. Başkanın istifa edip etmemesi kendisinin inisiyatifidir ancak kendisine herhangi bir dayatılma yapılmadığını öğrendik. İnsan hakları olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Kendilerinin durumları çok iyi. En ufak bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade ettiler. Maddi manevi hiçbir sıkıntıları olmadı. Biz kendilerinin istemiş olduğu bir yere gittik, orada bir protokol imzalayarak kendilerini teslim aldık. Protokolde KCK yasalarına göre gözaltına alındı diye ibare vardı. Daha sonra serbest bırakmaya karar verdikleri için tekrar serbest bıraktılar. Biz kesinlikle hiç pazarlık etmedik ve pazarlık edecek durumda da değildik. Biz sadece bu işin doğru olmadığını söyledik. Onlar da 21 gün sonra serbest bırakmaya karar verdiler ve biz de almaya geldik” diye konuştu.

HAKKARİ'YE ULAŞTI

Basın açıklamasının ardından Mazlum-Der üyeleri de otelden ayrılarak Hakkari’ye doğru yola çıktı.

Tarhan, Habur'dan giriş yaptıktan sonra saat 23.30 sıralarında Hakkari'ye ulaştı.

Tarhan, ailesine sağ salim kavuştu. Evinin önünde bekleyen gazetecilere görüntü vermek istemeyen Tarhan, önce bir yakınının evine gitti. Gazetecilerin ayrılmasının ardından Tarhan'ın evine geçtiği öğrenildi.