BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  POLİTİKA

Ak Partili Ayvadan özürlülere müjde

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, öyle bir sistemin müjdesini verdi ki artık özürlüler devlet kapısında beklemeyecek.

Abone ol

H.Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER

ANKARA- AK Parti Milletvekili Lokman Ayva, özürlüler için oluşturulacak bir bilgi sisteminin müjdesini verdi. "Özürlüler Bilgi Sistemi" adıyla kurulacak bu sistemle, özürlülerin devlete gitmesine gerek kalmayacak. Devlet artık tüm özürlülerin listesine ve özür niteliğine dair bilgileri bu sistem içinde görecek ve her türlü hizmeti özürlülerin ayağına götürecek.

İNTERNETHABER Ankara Bürosu'nu ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, "Az önce Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf ile önemli bir görüşme yaptım. Oradan sizi ziyarete geldim" dedi ve o görüşmenin perde arkasını anlattı.

Özürlüler için oluşturulacak "Özürlüler Bilgi Sistemi" projesi üzerine Bakan Selma Aliye Kavaf ile görüşen Lokman Ayva, bu proje sayesinde Türkiye'deki özürlülerin hayatının çok daha kolaylaşacağının müjdesini de verdi. Bakan Kavaf'ın bu konuda çok duyarlı olduğunu belirten Ayva, sistemin hayata geçirilmesi için çalışmaların bir an önce başlatılacağını söyledi.


ÖZÜRLÜLER BİLGİ SİSTEMİ

e-devlet sistemi içerisinde yer alacak Özürlüler Bilgi Sistemi, doğuştan özürlü olan ya da sonradan özürlü olan bireylerin sisteme kaydedilmesini sağlayacak. Başbakanlık Özürlüler İdaresi'nin başkanlığında ve denetiminde kurulacak olan sistem, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İş ve İşçi Bulma Kurumu gibi pek çok kurum ve kuruluşla ortak yürütülecek.

Özürlü birey sisteme bir defa kaydolduktan sonra görevli olan birimler hemen harekete geçerek bir rehber öncülüğünde moral ve motivasyonu sağlanacak, kendisine hakları anlatılacak. Daha sonra eğitim, sağlık, iş gibi alanlarda yine görevli olan birimler, o sistemden faydalanarak özürlü bireye ulaşacak. Böylece işe ihtiyacı olan, eğitime ihtiyacı olan ya da en basitinden bir tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan kişi, sistemden otomatik olarak görülecek ve ihtiyacı devlet tarafından giderilecek.

Özürlüler Bilgi Sistemiyle ilgili denetimi yapacak olan Başbakanlık Özürlüler İdaresi ise sistemi aksatacak ya da görevine yerine getirmeyecek herhangi bir bürokrat ile ilgili işlem yapabilecek.