BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,95
ALTIN 2.425,77
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Aktay'dan savaş iddiası

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili adayı Yasin Aktay, yargıdaki tahliye krizini değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt milletvekili adayı Yasin Aktay, yetkisiz mahkemenin tahliye kararına ilişkin, "Yönetime karşı yürütülen bir savaş var. Açıkçası bir savaş ilan edilmiş durumda" dedi.

Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkisiz mahkemenin tahliye kararının, yok hükmünde olduğunu belirterek, "Paralel Yapı, tehlikeli bir yapı olduğunu her fırsatta gösterdi. Paralel Yapı devletin kadrolarında sahip olduğu yetkileri hiçbir şekilde devlet ve hukuk lehine kullanmadı. Bunu bir tür mücadele ve cephe malzemesi olarak kullandı ve her fırsatta gösterdi"  diye konuştu.

Yasin Aktay, şunları söyledi:

"Yargı içerisinde konuşlanmış üyeleri hiçbir hukuki geçerliliği olmayan bir karara imza attı. HSYK ve mahkeme kararını verdi. Bu konuda verilen karar yok hükmündedir. Çünkü o mahkemenin böyle bir karar verme yetkisi yok. Yargıdaki unsurların bir tür intihar komandosu gibi yeri geldiğinde böyle bir çıkış yapabilme durumda olmaları pes etmediklerini, pervasızlıklarını  gösteriyor. Bir yerde de nefretlerini ve duygularını ifade etmiş oluyorlar."

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yılda Türkiye'yi belli bir noktaya getirdiğini savunan Aktay, "Yıllarca herkese ne kadar devlete saygılı olduklarını her vesileyle ifade etmiş olan bu yapının bugün belki Türkiye Cumhuriyeti'nin kaydettiği en halkçı ve millettin değerlerine yakın, sadık bir devlete karşı gösterdiği kin ve nefreti kamuoyu iyice ölçüp, biçip, değerlendiriyor" şeklinde konuştu.

Milletin takdirini kazananların, sadece milletin değil, tüm mazlum ve Müslüman milletlerin takdirini kazandığını vurgulayan Aktay, "Böyle bir yönetime karşı yürütülen bir savaş var. Açıkçası bir savaş ilan edilmiş durumda. Kimin adına yapıyorsunuz kimin adına savaşıyorsunuz?" dedi.