BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ak Parti'li 45 vekil Güneydoğu'da ne yapacak?

AK Parti'li 45 milletvekili, yarın Güneydoğu'ya gidecek.

Abone ol

 AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, Diyarbakır, Batman ve Siirt'i kapsayan seyahatin yarın başlayacağını belirterek, üç gün süreyle bölgede hem tarihi ve turistik yerleri gezeceklerini hem de kent merkezi ve ilçelerde halkla, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geleceklerini söyledi.

Diyarbakır'a indikten sonra gruplar halinde ilçelere gideceklerini, daha sonra kent merkezine geçeceklerini anlatan Aydın, burada sokaklarda dolaşarak esnafı ziyaret edeceklerini, akşam da kentteki sivil toplum temsilcileriyle yemekte birlikte olacaklarını ifade etti. Aynı programı daha sonraki günlerde Batman ve Siirt için de uygulayacaklarını dile getiren Aydın, gezinin ''çözüm süreciyle'' ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekillerinden gelen talep üzerine gezinin düzenlendiğini bildiren Aydın, şöyle konuştu:

''Zengin tarihi dokusu ve kadirşinaslığıyla tanınan bölge için milletvekili arkadaşlarımızdan talep geldi. Çoğunluğu Batı illerinden, bölgeye daha önce çok az gitmiş, gidip görmek isteyen milletvekillerinden oluşan grup, hem illerin tarihi ve turistik yerlerini gezip görecek hem de teşkilat ve halkla bir araya gelme imkanı bulacak. Zamanlama tamamen tesadüf oldu. Çünkü, böyle bir gezi niyetimiz daha önce vardı. Seyahatimiz, var olan gönül bağımızın daha da pekişmesini sağlayacaktır. AK Parti milletvekilleri olarak zaten bu tür gezileri yapıyoruz. Her milletvekili Meclis çalışmalarından fırsat buldukça kendi bölgesine ya da teşkilatın görevlendirdiği yerlere gidiyor. Biz siyaseti sürekli halkın içinde olarak yapıyoruz. Anayasa uyarınca Türkiye milletvekiliyiz aslında. Türkiye'nin tüm bölgelerini, illerini tanıma, görme ve orada halkla iç içe olmaya çalışıyoruz. Bu gezi de bu kapsamda yapılıyor. Resmi bir yönü yok, tamamen sivil bir gezi olacak.''

Aydın, talep olması ve ihtiyaç hissedilmesi halinde bu tür gezileri daha sonra da yapacaklarını söyledi.