BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den Zekeriya Öz kararına ilginç yorum!

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Zekeriya Öz ve 3 savcının görevden uzaklaştırmasını değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, bugünkü MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Atalay, HSYK 2. Dairesi'nin 4 savcı hakkındaki kararı ile ilgili olarak "Zaten yargıda böyle bir gelişme bekleniyordu" dedi.

4 Savcının açığa alınmasına ilişkin Atalay "Zaten yargıda böyle bir gelişme bekleniyordu. Emniyet içinde yargı içinde gelişmeler oldukça o tür dosyalara ulaşmak daha da kolaylaşıyor. Ben basında yer alan o vahim durumu hiç yadırgamıyorum. Duyduğumuz gördüğümüz o kadar şey oldu ki inşallah hepsi açığa çıksın, sorumlular ile ilgili de işlem yapılsın" diye konuştu.

"KOMİSYON ÜYELERİNİN YÜRÜTTÜĞÜ İŞ ÇOK ÖNEMLİ İŞ"

4 eski Bakan ile ilgili Atalay şunları söyledi ; "Benim şahsi görüşüm komisyon üyelerinin kendi vicdanları ile karar vermeleridir. O kararı biz de bekliyoruz. Komisyon üyelerinin yürüttüğü iş çok önemli iş. Yargı mensubu kimliğinde çalışıyorlar. Çok büyük de vebali ve sorumluluğu var. Belgeler, dosyalar, dinlemeler onların elinde onlar biliyor. Onlar da kendi vicdanları ile karar verecek. Biz de onu bekliyoruz. Bu konuların Yüce Divan ile ilgili siyasi partiler bunu kendi kurullarında değerlendiremezler hukuken de uygun değil. Biz de bu kurullarımızda gündeme gelmemiştir. Kişilerin bazılarının kanaati böyle olabilir o kişilerin kendi kanaatleridir. Kurul ne karar veriyorsa onu esas almak lazım diye düşünüyorum."

"MÜZİK DÜZENLEMESİNİN TELİFİ VARDIR O DA AYNA GRUBU'NA AİTTİR"

AK Parti'nin 'Kiziroğlu' seçim şarkısının telif hakkından dolayı iptal olacağı iddiaları ile ilgili Atalay "Doğrusu o şarkıyla ilgili bugün basında da yer aldı, ben de doğrusu bu çalışmayı yapan arkadaşlardan bilgi aldım. Dışardan tabi bir firma çalışmasıdır bilgi aldım. Bana ifade edilen şu, grup da Ayna Grubu'da söylemiş bu bir anonim şarkıdır. Kimliği odur, tescili odur. Ama, müzik düzenlemesinin telifi vardır o da Ayna Grubu'na aittir. Bunu da uyarlayan zaten Ayna Grubu'dur. O manada bir sorun söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

"ŞU ANDA BİR DÜŞÜNCE İFADE ETMEK İSTEMİYORUM BU KONUDA"

Anaya Mahkemesi Hasim Kılıç'ın sözleri ile ilgili Atalay "O toplantı basına kapalı bir ortamda yapılıyor. Sayın Başkan'ın yaptığı bir konuşma ama basına kapalıdır. İçeriğe ilişkin bilgiler nakiller. Kendi sesinden olduğunda değerlendirilir. Ben dolaylı şeyleri değerlendirmek istemiyorum. Onlar biraz varsayımlı oluyor. Bizim de basına kapalı yaptığımız toplantılar çok yanlış şekilde basına yansıyabiliyor. Şuanda bir düşünce ifade etmek istemiyorum bu konuda" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine ilişkin sorulara Atalay "Paket ismi ile değil ama biraz önce söylediğim gibi Alevilik konusunda başlatılan çalışmanın sürdüğü bu konuda irtibatların devam ettiği ve inşallah seçime doğru seçim öncesi bazı önemli adımların atılabileceği yönünde bir mesajdır. Bende biliyorum çalışmaların sürdüğünü ama Çözüm süreci ile ilgili daha önce de paylaştık sizlerle önemli çalışmalar geçen yıl içinde yapıldı. Çözüm sürecinin anayasası diye kabul edebileceğimiz çerçeve yasa Temmuz ayında Meclis'te kabul edildi. Meclis'in yüzde 80'inin desteğiyle geçti. Şimdi soruyorlar yol haritasında ne var neler konuşuluyor diye. Türkiye büyük bir devlet ve hukuk devleti. Meclis'ten bir yasa çıktıysa ki orada yüzde 80 destek aldı bunu esas almak lazım, hükümette bunu esas alıyor. Neler yapılacağı hepsi orada yazıyor. Arkadaşlarımız bana o kadar şeyi bu 6 maddeye nasıl sığdırdınız dediler bana. Orada safha safha nelerin yapılacağı hepsi yazıyor. Sonra da biz onu yol haritası haline getirdik. Şimdi de arkadaşlarımız o yol haritası üzerinde çalışıyorlar. 2014 gerçekten yasal olarak, idari düzenleme olarak pek çok çalışma yaptık" diye konuştu.