BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den yüzde 50 genelgesi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Gezi Parkı gösterileri sonrası teşkilatlarına tansiyonu düşürücü bir genelge yolladı.

Abone ol

AK Parti Genel Merkezi'nin yolladığı genelgede "AK kadrolara yakışır basireti ve feraseti göstermeli, milletimize ve iktidarımıza çelme takma gayretlerini sağduyumuzla eritmeliyiz." denildi.

Ağaç kriziyle başlayan iyi niyetli eylemlerin marjinal grupların öne çıkmasıyla çığırından çıktığı değerlendirmesi yapılan AK Parti MYK'da bir kriz masası kurulması da gündeme geldi. Toplantıda yabancı istihbarat kuruluşlarının da eylemlerde devreye girdiğine ilişkin bilgiler paylaşıldığı öğrenildi.

Habertürk gazetesinin göre Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla önceki akşam toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Gezi Parkı eylemlerini görüştü.  Başbakan Erdoğan'ın "Evlerinde tuttuğumuz yüzde 50 var" açıklamaları kapsamında AK Parti teşkilatına da bir genelge gönderildiği ortaya çıktı.

SENARYO UYARISI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem imzasıyla 3 Haziran'da teşkilatlara gönderilen genelgede, ideolojik marjinal grupların, ana muhalefet partisinin de çanak tutmasıyla huzur ortamını bozmak ve geçmişte Türkiye'nin gelişimini sekteye uğratmak için ortaya konulan senaryolara benzer bir senaryonun tekrar sahnelenmek istendiği belirtildi.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Genelgede özetle şöyle denildi: "Teşkilat mensuplarımızı sokağa inmeye ve taşkınlığa davet eden her türlü provokasyondan uzak durmalıyız. Milletimiz zaten bütün olup bitenleri görmekte ve maşeri vicdan herkese hak ettiği notu en güzel şekilde vermektedir. Bizler de bu milletin birer ferdi ve aynı zamanda Türkiye'yi şaha kaldıran bir partinin mensupları olarak, AK kadrolara yakışır basireti ve feraseti göstermeli, milletimize ve iktidarımıza çelme takma gayretlerini sağduyumuzla eritmeliyiz. Bu sebepledir ki her türlü eylem ve söylemimize dikkat etmeli, özellikle sosyal medyayı kullanırken kılı kırk yarmalı, ince eleyip sık dokumalı ve büyük Türkiye idealine gölge düşürmek isteyenlere asla malzeme vermemeliyiz."

BAŞBAKANI KARŞILAMAYA GİTMEYİN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye döndüğü zaman Atatürk Havalimanı'nda çok kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanacağı iddiasına yanıt verdi. Çelik, "Başbakan'ın gövde gösterisine ihtiyacı yok. Karşılamaya gitmeyin" dedi.

A Haber'e konuşan Çelik sağduyu çağrısında bulunarak, "AK Parti'ye gönül verenlere sesleniyorum. Hiç kimse durumdan vazife çıkartıp gidip Başbakan'ı karşılamasın. Sayın Başbakan'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok. İstanbul teşkilatımızın da böyle bir şeye ihtiyacı yok. Varsayalım ki iki grup karşılaştı. Hiçbir para pul falan bir insanın hayatına değmez. Siyaset vatandaşın mutluluğunu en üste çıkartma sanatıdır" diye konuştu.