BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.485,31
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den yeni kurumsal kimlik

1 Kasım seçimleri için adayların açıklanmasıyla birlikte başlayan seçim çalışmalarında AK Parti, kurumsal kimlik çalışması ile rakiplerine yine fark atıyor.

Abone ol

Akadaylar.com web sitesindeki Kurumsal Kimlik Seçim Kılavuzu ile milletvekili adaylarının seçim kampanyasının bir parçası olması sağlanıyor.

KURUMSAL KİMLİK SEÇİM KILAVUZU

Kurumsal Kimlik Seçim Kılavuzu iletişim stratejisi, kurum kimliği, dijital kurumsal kimlik ve miting duyuruları bölümlerinden oluşuyor. Kurum Kimliği bölümünde lider fotoğraflarından duyurulara, billboardlardan afişlere, kartvizitlerden gazete ilanlarına uyulması gereken tüm çalışmalar için standartlar yer alıyor. Miting duyurularında ise, mitinglerde uyulması gereken tüm kurallar ayrıntılı olarak belirtiliyor.

Yeni Türkiye Dijital Ofisi tarafından özel olarak hazırlanan Dijital Kurumsal Kimlik bölümünde ise, dijital iletişim önerileri, aday internet siteleri, sosyal ağların standartları ve kullanım kuralları ve elektronik imza başlıklarından oluşuyor.

Aday web sitesi ile milletvekillerinin internet görünürlüğünde standart getiriliyor. Böylece adayların internet sitesi için ayrıca bir maliyet ödemesine gerek kalmıyor.

Kılavuzda sosyal ağlardan Facebook, Twitter, YouTube, Google+ ve Instagram üzerinde adayların uyması gereken kurallar ayrıntılı olarak yer alıyor. İnternet bannerlarında da, AK Parti'nin resmi olarak kullandığı tüm ölçülerde adayların kullanılması hedefleniyor.

Kurumsal Kimlik Seçim Kılavuzu, sadece sosyal medyanın kullanımına yönelik olarak hazırlanmadı. Adaylara iletişim stratejisinin de sunulduğu kılavuzda, ayrıca, adayların e-postalarda kullanacağı elektronik imzada da standart getiriliyor.

AK PARTİ YİNE ÖNCÜ

Dünyanın önemli seçim kampanyalarında uygulanan kurumsal kimlik kılavuzu, 7 Haziran seçimlerinde ilk kez AK Parti tarafından Türkiye siyasal yaşamına girmişti. Yenilenen seçimde de, AK Parti Türkiye siyasi yaşamına öncülük etmeye devam ediyor.