BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Yalova açıklaması SON DAKİKA

AK Parti, Yalova'da yinelenen ve CHP'nin kazandığı seçimlere itiraz etmeyeceklerini söyledi.

Abone ol

YALOVA'da yenilenen seçimlerde belediye başkanlığını CHP'ye kaptıran AK Parti, kararını verdi. Seçim sonuçlarına bu kez itiraz etmeyecekler.

Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde 30 Mart'ta 6 olan oy farkı, 1 Haziran seçimlerinde 228'e çıkmıştı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül,  "Yalova'da seçim sonuçlarına itiraz edip etmeyeceklerinin" sorulması üzerine, "Yalova'da 245 sandık var. Sonuçları inceledik ve seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceğiz" dedi.

TÜRKİYE YALOVA'DAN İBARET DEĞİL

Gül, "Yalova'da AK Parti karşısında CHP ve MHP'nin doğal ittifak oluşturduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Siz bu görüşe katılıyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Eğer ittifak yapıyorsanız... Türkiye sadece Yalova'dan ibaret değil. 81 ilde 77 milyon insan ve 52 milyon seçmen var. Burada asıl sorun Türkiye'de muhalefet boşluğunun olması. Çatı ile zemin ile ne yaparsan yap, eğer Türkiye'nin her bölgesinden oy alamıyorsan olmaz. Aynı çatıyı Ağrı'da neden kuramıyorsun; Ağrı bu ülkenin, memleketin bir parçası, toprağı değil mi? Ağrı'da CHP'nin aldığı oy sadece 46, MHP'nin zaten esamesi okunmuyor. Bu nasıl bir çatıdır ki Yalova'da kuruluyor da Ağrı'da, Bingöl'de, Hakkari'de kurulamıyor? Aydın'da, Hatay'da, Manisa'da niye yok?

AK PARTİ YALOVA KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR? 

Abdulhamit Gül, "AK Parti Yalova ve Ağrı seçim sonuçlarını nasıl görüyor?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Geçen pazar günü yapılan seçimlerde oy kullanan seçmen sayısı, ülkedeki seçmen sayısının binde üçü. Türkiye'de yaklaşık 52 milyon seçmen var, dün oy kullanan seçmen sayısı ise 146 bin. Bu tabloya bakarak Türkiye okuması yapmak yanlış. Pazar günü yapılan seçim, 30 Mart seçiminin bir son versiyonu, durağıdır; onunla 30 Mart seçimleri tamamlanmıştır. 30 Mart seçimlerine bakıldığı zaman, seçmenin desteği belli; AK Parti. AK Parti her bölgeden oy almış, Türkiye'deki belediyelerin yüzde 60'ını almış.

YALOVA RESMİ SEÇİM SONUÇLARI (TIKLA OKU)