BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den son dakika Torba Yasa açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, torba yasaya ilişkin açıklama yaptı. SON DAKİKA

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, milyonlarca insanı ilgilendiren düzenlemelerin bulunduğu 'torba yasa'nın, Meclis'in açılacağı tarih olan 1 Ekim'den önce yasalaşacağı müjdesini verdi.

HERKES YASAYI BEKLİYOR 

Tasarıyı, 28 Ağustos'tan sonra yasalaştırmayı planladıklarını bildiren Canikli, tasarının yasalaşmasının 1 Ekim'den sonra başlayacak yeni yasama yılına kalmayacağını, kamuoyunda yoğun bir beklenti bulunduğunu kaydetti.

MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR 

Canikli, tasarının önemli düzenlemeler içerdiğine işaret ederek, "Soma'dan tutun da yapılandırmaya kadar, 40 bin öğretmen atamasından, bazı özlük, sosyal imkanlar sağlayan düzenlemelere kadar milyonlarca insanı ilgilendiriyor" dedi.

Meclis'in çalışma takvimini henüz kararlaştırmadıklarını belirten Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

1 EKİM'İ BEKLEMEYECEĞİZ 

"29, 30 Ağustos mu, 1 Eylül mü olur bilmiyorum ama süreç içinde 1 Ekim'i beklemeden, 28 Ağustos ile başlayan o hafta içinde tasarıyı görüşmeyi planlıyoruz. Mükellefler yapılandırmayı bekliyor, vergi tahsilatı da gecikiyor. O da ayrı bir sıkıntı. Hem Soma ile ilgili mağduriyeti olan kardeşlerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi, madencilerle ilgili iyileştirmelerin bir an önce devreye girmesi, yapılandırmadaki mükelleflerimizin durumunu sonuçlanması, öğretmen atamaları... Bütün bunlar için bir an önce, 28 Ağustos'tan sonra, kısa süre içinde bunu inşallah yasalaştırmayı planlıyoruz. 1 Ekim'e bırakmayacağız."

ÖNCE YENİ HÜKÜMET KURULACAK

Canikli, Meclis'in yeni kurulacak hükümetin güvenoylamasına yönelik takvimin netleşip netleşmediği sorusu üzerine, taslak bulunduğunu belirtti. Canikli, ancak sürecin, kabinenin kurulmasının Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra başladığını anımsattı.

Yeni Başbakan'ın kabinesini Cumhurbaşkanı'na sunacağı tarihin önemli olduğunu vurgulayan Canikli, "7 günlük sürenin tamamı kullanılacak mı kullanılmayacak mı? Hükümet programı belki 3, belki 4. günde okunmak istenebilir. 8-10 seçenekli bir takvim hazırladık" dedi.

Canikli, tek maddelik CMK ile ilgili düzenlemeyi de görüşeceklerini bildirdi.

1 GÜNLÜK İŞ 

Ancak bütün bunların görüşme takviminin, kabinenin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihin ve yeni kurulacak hükümetin hükümet programını hangi gün okunacağını bildirdiği tarihin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Canikli, bütün bunlardan sonra netlik kazanacağını kaydetti.

Canikli, bir günlük işlerinin bulunduğunu, torba tasarının son bölümü kesintisiz başlayıp, sabah, öğlene kadar devam edip, bitirebileceklerini vurguladı.