BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den son dakika erken seçim açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu. Bostancı, "Kesin bir biçimde erken seçim yok" dedi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Erken seçim var mı yok mu merak edenler var. Erken seçim yok. Kesin bir biçimde erken seçim yok" dedi.

"Erken seçim var mı yok mu merak edenler var. Erken seçim yok. Kesin bir biçimde erken seçim yok" diyen Bostancı, belki mevsim nedeniyle ayarlama yapılabileceğini ama erken seçim lafını hak edecek bir düzenlemenin söz konusu olmadığını vurguladı.

NANKÖRLER BİLE AK PARTİ'NİN YAPTIKLARINI GÖRÜYOR

Bostancı, partisinin Yozgat il teşkilatınca Bilal Şahin Kültür Merkezi'nde düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 12 yıldan bu yana çok önemli gelişmeler gösterdiğini söyledi.

Nankörlerin bile ülkedeki gelişmeleri gördüğünü ifade eden Bostancı, "Her vesileyle muhalefet edenler bile 'ben AK Parti ve onun yaptıklarına nasıl çamur atarım’ diye düşünenler bile aslında akıl ve vicdan gözleri ile görüyorlar. Ama kimi insanlar gördüklerini görmezden gelirler, bakar kör gibi davranırlar, vicdanlarını sustururlar ve kendi siyasetlerine hava kazandıracak, kendi siyasetlerini başkalarına taşıyacağını ümit ettikleri lafları söylerler" diye konuştu.

BELKİ AYARLAMA YAPILABİLİR

Bostancı, erken genel seçimle ilgili tartışmalara da değinerek, "Erken seçim var mı yok mu merak edenler var. Erken seçim yok. Kesin bir biçimde erken seçim yok" dedi. Bostancı, belki mevsim nedeniyle ayarlama yapılabileceğini ama erken seçim lafını hak edecek bir düzenlemenin söz konusu olmadığını vurguladı.

Bostancı, "Bunun için heyecan yapan birileri var ise AK Parti bu kadar yıl erken seçimlere karşı çıktı şimdi kendi erken seçim yapıyor diye hevesle bekleyenler varsa hevesleri kırılacak ama erken seçim yok" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT ANADOLU SERMAYESİNE KARŞI YAPILDI

AK Parti ile Türkiye’de iktidarın el değiştirdiğini, meselenin sadece bir partinin iktidara gelip diğerinin gelmesi olmadığını vurgulayan Bostancı, şunları kaydetti;

"İktidar öyle sadece partilerin değiştiği bir iş değildir. İktidar aynı zamanda evrimlerle ilişkili bir iştir. Ülkeyi yönetenlerle ilişkili bir iştir. Sermayenin kimde olduğu ile ilişkili bir iştir. 28 Şubat süreci niçin yapıldı? 'İrtica hortluyor' diye ama daha da temelinde 'bu Anadolu’daki esnaf ve tüccar tayfası çok oluyor' diye yapıldı, her yere burunlarını sokuyorlar, para kazanıyorlar, eski zenginlerin elinden iktisadi elit olma niteliği gidiyor bunu gördüler, bu yüzden yaptılar. Ama cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirtaş ilk defa bu milletin tamamına seslenme lüzumunu duydu ve öğrendi. O öğrendi başkaları da öğrenir. Demek ki bu ülkede başkaları da var.”

FUATAVNİ: ERKEN SEÇİM YAPILACAK

Twitter fenomeni Fuatavni, geçen hafta erken seçim yapılacağı iddiasını öne sürmüştü. Hükümette uyumsuzluk olduğunu öne süren Fuatavni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi erkene aldırıp Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla daha uyumlu bir kabine kurulacağını yazdı.

ANKARA KULİSLERİNDE ERKEN SEÇİM KONUŞULUYOR

Öte yandan Hürriyet gazetesinde de önceki hafta erken seçim yapılacağıyla ilgili bir haber yer almıştı. Ankara kulislerinde, hükümetin kışın hemen bitiminde Nisan ayının sonunda erken seçime gitmeye hazırlandığı konuşulduğu belirtilmişti.

Kulislere göre, seçim tarihi ya 19 Nisan ya da 26 Nisan olacak.
Hükümetin, Kobani için yaşanan sokak olaylarını göz önüne alarak, kış şartlarında benzer toplum hareketler olamayacağını hesapladığı, bu sessizlik sürecinden yararlanarak da Nisan'da seçime gitmeyi planladığı ifade ediliyor.

TBMM KARARI GEREKİYOR

Anayasa uyarınca en geç 7 Haziran 2015'te yapılması gereken genel seçimin Nisan'a alınması için TBMM'den karar çıkması gerekiyor.
TBMM'den erken seçim kararı almasıyla, seçim takvimi belirlenecek.

ak-partiden-son-dakika-erken-seçim-açiklamasi.jpg

ak-parti-grup-başkanvekili-naci-bostancidan-erken-seçim-açiklamasi.jpg