BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,80
HABER /  SEÇİM

Ak Parti'den son dakika adaylık açıklaması

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Ak Parti'nin adaylarını YSK'ya teslim ettikten sonra açıklama yaptı. Şentop, Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in listede olmadığını söyledi.

Abone ol

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Ak Parti adaylık başvurusundan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı

İşte Mustafa Şentop'un açıklamaları

Tek tek bütün adaylarımızla görüşmek üzere 12 komisyon kurduk. Arkadaşlarımız değerlendirme yaptılar. Daha sonra anket çalışmalarını değerlendirecek ara komisyon çalışmaları yapıldı. En sonundu 15 günlük bir süre içinde çalışma yaptık. 6223 adet başvurumuz vardı, hepsi birbirinden kıymetli aday adayı arkadaşlarımız. Tercih yapmakta zorlandık. Zor bir süreç oldu. Çok yoğun çalıştık. Bazı günler 19 saati bulduk. Bazı bilgiler vereyim, detaylı açıklamayı genel merkezimizden yapılacak.

"550 ADAYDAN 99'U KADIN..."

550 adaydan 451'i erkek, 99'u kadın. Kadın adaylarımız da seçimden sonra da bunu göreceğiz, ciddi bir artış olacak. Milletvekili sayımızda da inşallah artışı görmüş olacağız. 312 milletvekilimiz vardı, 3 dönem kuralı nedeniyle 70 arkadaşımız başvuru yapmadı. Geri kalan 242 kişiden 105 arkadaşımız bu listelerde değerlendirilemedi. Bunlardan 10 tanesi başvuru yapmamış arkadaşımızdı. Değerlendirilemeyen arkadaşımızın sayısı 95 oluyor. 137 arkadaşımız da değerlendirilmiş oldu.

23'ten 24'e geçerken oranlara baktığımızda bu aday listemizde 24'ncü dönemde görev yapan vefakar cefakar vekil arkadaşlarımızın değerlendirildiğini ifade edebiliriz. 22 ve 23’te görev yapmış 12 arkadaşımız listede yer alıyor. İki ilkokul mezunu, 41 lise mezunu, 321 lisans mezunu, 186 lisansüstü diploması olan arkadaşımız bu listede yer alıyor..

OSMAN GÖKÇEK ADAY DEĞİL

Şentop, yakın akraba olan kişileri listeye eklemediklerini belirterek, "Yakın akrabalık çerçevesi içinde yer alan kişileri listeye koymadık. Bu akrabalık ilişkisi içinde olan herkesi bu şekilde değerlendirdik. Onlar listeye konulmadı"