BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den seçim iptal edilsin talebi

AK Parti, Yalova'da seçimlerin iptali için YSK'ya başvurmaya hazırlanıyor.

Abone ol
AK Parti ile CHP'nin Yalova savaşı sürüyor! Muharrem İnce'nin artık bu işin peşini bırakın açıklamasının ardından bir hamle de AK Parti'den geldi. İddialara göre parti yönetimi, seçimlerin iptali için YSK'ya başvurmaya hazırlanıyor. İşte Yalova'da seçimi iptal ettireceği iddia edilen iddialar;

30 Mart yerel seçimlerinden sonra AK Parti'nin 1 oy fark ile kazanmasından sonra CHP il seçim kuruluna itirazda bulunurak 6 oy ile öne geçmişti. Bu kararın ardından elinde somut delillerin olduğunu belirten AK Parti Yalova İl Başkanlığı bu ilde seçimlerin tekrarlanması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracaklarını ifade etti.

"OY VERMEDE USULSÜZLÜK VAR"
 
Yalova eski Sosyal Hizmetler İl Müdürü'nün CHP'den Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildiğini, bu üyenin şehirdeki zihinsel engellilerin kimlik bilgilerine sahip olduğunu ve bu kişilere oy kullandırtıldığını söyleyen AK Parti İl Başkanı  Mustafa Pehlivan, izinli olan er ve erbaşların da oy kullandığını ifade etti. Bunlara benzer başka delillerinde olduğunu belirten Pehlivan, CHP ve özellikle Muharrem İnce'nin algı yönetimi yaptığını aktardı.
 
"SEÇİMLERİN İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPACAKLAR"
 
Çıkan yargı kararları ile CHP'nin 'müdahele' iddialarından sonuç çıkmadığını belirten Mustafa Pehlivan, "Tüm belgelerimizi hazırladık bugün veya yarın YSK'ya seçimlerin iptali yönünde itirazda bulunacağız. Elimizdeki delillerde mutlak iplal sebepleridir, YSK'nin iptal edeceğini bekliyoruz. Son başvuru Salı günü biz beklemeden başvurumuzu yapacağız." ifadelerini kullandı.